Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Επιχείρηση εξωραϊσμού της νέας ΚΑΠ

Ανακοίνωση της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ

Την αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία συνεχίζει στην ίδια ρότα των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ - τηρώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ για παραπέρα ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών - υπερασπίστηκε την περασμένη Παρασκευή στην Κέρκυρα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Μπασιάκος, μιλώντας σε ημερίδα για τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η συμμετοχή του υπουργού στην παραπάνω ημερίδα είχε σκοπό να πείσει τους αγρότες ότι η προώθηση της αναθεωρημένης Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αποτελεί «σωτηρία» για τους αγρότες μέσω της οποίας θα αναπτυχθεί μια «ανταγωνιστική» αγροτική οικονομία.

«Ομως οι αγρότες έχουν τη δική τους πικρή εμπειρία και γνωρίζουν ότι η ανταγωνιστικότητα της αγροτικής οικονομίας, την οποία επικαλούνται τόσο η ΝΔ όσο και το ΠΑΣΟΚ, είναι υπεύθυνη για τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας και τα πλαφόν στην παραγωγή, την αποσύνδεση των επιδοτήσεων από την παραγωγή, το ξεκλήρισμα 200.000 περίπου αγροτικών νοικοκυριών της χώρας μας, τη διατροφική εξάρτηση της χώρας μας με αμφίβολης ποιότητας εισαγόμενα προϊόντα» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η ΝΕ καλεί τους αγρότες να ανατρέψουν αυτήν την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των εγχώριων υποστηρικτών της και να δώσουν διέξοδο στα προβλήματα τους με τον αγώνα τους, ενισχύοντας την πολιτική πρόταση του ΚΚΕ για την αγροτική οικονομία που θα στηρίζει το αγροτικό εισόδημα και θα προωθεί τον παραγωγικό συνεταιρισμό στα πλαίσια μιας λαϊκής εξουσίας και λαϊκής οικονομίας όπου θα συγκροτηθεί το μέτωπο εργατών, αγροτών και ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ