Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Χωρίς άδεια το 1 στα 10 πρατήρια

Το 8% με 10% (δηλαδή περίπου το 1 στα 10) πρατήρια υγρών καυσίμων λειτουργεί χωρίς άδεια. Η εκτίμηση αυτή ανήκει στη διοίκηση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ), που έκανε χτες λόγο για «σφηκοφωλιά» και «επίορκους υπαλλήλους» του υπουργείου Μεταφορών και των νομαρχιών, που συντηρούν κύκλωμα εκχώρησης παράνομων αδειών λειτουργίας πρατηρίων σε σημεία που να κινδυνεύει η ασφάλεια όσων κινούνται γύρω από αυτά.

Στη διάρκεια χτεσινής συνέντευξης Τύπου οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας κατήγγειλαν ότι υπάλληλοι του υπουργείου από κοινού με γραφεία συμβούλων (τουλάχιστον δύο στην Αθήνα) δίνουν άδειες λειτουργίας «από το παράθυρο». Προκειμένου, δηλαδή, να παρακάμψουν τα εμπόδια που βάζει ο νόμος σχετικά με την υποχρεωτικά ελάχιστη απόσταση πρατηρίων από χώρους συνάθροισης κοινού, όπως σχολεία, σούπερ μάρκετ, κλινικές κλπ., δίνουν άδειες δήθεν για λειτουργία πάρκινγκ τα οποία τελικά δραστηριοποιούνται ως βενζινάδικα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δ. Μακρυβέλιο, από το 1997 όταν τέθηκε σε ισχύ ο σχετικός νόμος μέχρι τον προηγούμενο Γενάρη, οπότε και ανεστάλη προσωρινά η χορήγηση αδειών για ίδρυση πρατηρίων, μέχρι να εκδοθεί το νέο ΠΔ για τις αποστάσεις μεταξύ πρατηρίων, είχαν εκχωρηθεί οκτώ τέτοιες άδειες, ενώ ακόμα και μετά το Γενάρη του 2005 δόθηκαν δυο άδειες. Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία καταγγέλλει και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών για την άρνησή της να δεχτεί πρόταση του κλάδου για τροποποίηση του σχετικού νόμου και για καθυστέρηση στην έκδοση του νέου ΠΔ που εκκρεμεί τα τελευταία πέντε χρόνια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ