Τρίτη 27 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΡΩΜΗ.-- Απαλλάχτηκε ο Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι της κατηγορίας της μεταφοράς κεφαλαίων μέσω της οικογενειακής εταιρίας του της «Fininvest» στην υπεράκτια εταιρία «All Iberian» μεταξύ των ετών 1991 και 1995 για να χρησιμοποιηθούν για παράνομη χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων, ανακοινώθηκε χτες από δικαστήριο του Μιλάνου.

ΛΙΜΑ.-- Ισχυρότατη σεισμική δόνηση 7,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Περού, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τέσσερα άτομα στην πόλη Λάμας. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην πόλη Μογιαμπάμπα, στα σύνορα του Περού με τη Βραζιλία.

ΛΑΚΝΑΟΥ.-- Τα θύματα από την ιαπωνική εγκεφαλίτιδα στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Ούταρ Πραντές έφθασαν τα 914, ενώ τα θύματα στο Νεπάλ είναι πάνω από 250. Συνολικά 4.200 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία παιδιά, προσβλήθηκαν από την -αντιμετωπίσιμη με ένα απλό εμβόλιο - ασθένεια στην Ινδία φέτος.

ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ.-- Οι διαδηλώσεις που καλούν για ειρήνη και δημοκρατία στο Νεπάλ αγνοούνται επιδεικτικά από το παλάτι: Χτες, ο Βασιλικός Στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε 8 Μαοϊκούς αντάρτες στις «σοβαρότερες μάχες» από την κήρυξη της μονομερούς εκεχειρίας από την πλευρά του ΚΚ Νεπάλ - Μαοϊκού. Οι νεκροί από τον 12ετή εμφύλιο ξεπερνούν τις 12.000.

ΠΕΚΙΝΟ/ΧΑΝΟΪ.-- Δύο ανθρώπινες ζωές και μεγάλες υλικές καταστροφές κόστισε ο τυφώνας «Ντάμρεϊ» στη νήσο Χαϊνάν της νότιας Κίνας το τελευταίο τριήμερο, ενώ πνίγηκαν 4 και αγνοούνται 3 φοιτητές στη Φουτζιάν. Προηγουμένως, ο Ντάμρεϊ είχε πλήξει τις Φιλιππίνες, κοστίζοντας 16 ζωές, ενώ κατευθύνεται πλέον στο Βιετνάμ, όπου οι αρχές προχώρησαν στην εκκένωση 100.000 κατοίκων των παράκτιων περιοχών.

ΡΩΜΗ-ΤΖΑΚΑΡΤΑ.-- «Ούτε στο ένα δέκατο» δεν έχει καλυφθεί η έκκληση του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων του ΟΗΕ για τη συγκέντρωση 150 εκατ. δολαρίων για την αντιμετώπιση της γρίπης των πουλερικών στην Ασία. Εκπρόσωπος του οργανισμού κάλεσε τις χώρες να συμβάλουν γιατί διαφορετικά, «αυτόν το χειμώνα, η γρίπη των πουλερικών θα τεθεί εκτός ελέγχου»... Στην Τζακάρτα, οι ινδονησιακές αρχές επιβεβαίωσαν πως ο θάνατος 27χρονης οφείλεται στη γρίπη των πουλερικών, ότι άλλα τέσσερα άτομα πάσχουν απ' τον ιό Η5Ν1 και πως άλλα 34 άτομα νοσηλεύονται με ύποπτα συμπτώματα.

ΠΙΟΝΓΙΑΝΓΚ.-- «Ισχυρή πυρηνική αποτρεπτική δύναμη» κατά μίας αμερικανικής πυρηνικής επίθεσης υπενθύμισε προχτές πως διαθέτει η ΛΔ Κορέας, επικρίνοντας την πρόσφατη «ενημέρωση» του «προληπτικού» πυρηνικού δόγματος της κυβέρνησης του Τζ. Ου. Μπους στις ΗΠΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ