Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 52
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΒΟΛΟΣ
Αγανακτισμένοι οι φοιτητές

Αγανακτισμένοι και οργισμένοι δηλώνουν οι φοιτητές των σχολών του Πανεπιστημίου στο Βόλο, ύστερα από την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου να μειωθεί το χρηματικό ποσό που δικαιούται το 20% του συνόλου των φοιτητών για επιδότηση ενοικίου, οι οποίοι ενώ έπρεπε να διαμένουν σε φοιτητική εστία, λόγω της μη ύπαρξής της, εξαναγκάζονται να νοικιάζουν σπίτια. Το ποσό μειώθηκε κατά πέντε χιλιάδες δραχμές ανά φοιτητή, κάτι που θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τις τσέπες των ίδιων, αλλά και των οικογενειών τους, αν συνυπολογιστεί το γεγονός ότι τα ενοίκια αυξάνονται συνεχώς.

Η απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου ελήφθη, ύστερα από εισήγηση του πρύτανη κ. Λαζαρίδη, ο οποίος για να δικαιολογηθεί, επικαλέστηκε το γεγονός ότι ενώ αυξάνει ο αριθμός των φοιτητών, τα κονδύλια του υπουργείου Παιδείας είναι ίδια.

Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου στο Βόλο καταγγέλλουν την απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, αλλά και την άρνηση του υπουργείου ν' αυξήσει τα κονδύλια και δηλώνουν την αποφασιστικότητά τους ν' αγωνιστούν, διεκδικώντας δημόσια δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους τους φοιτητές και τη δημιουργία φοιτητικής εστίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ