Τρίτη 6 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 52
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΙΛΙΟΥ
Οχι στην ανισότητα των μαθητών

Να μην εξεταστούν οι μαθητές της Γ' τάξης στο β' κύκλο σπουδών της τεχνολογικής κατεύθυνσης, στο μάθημα της «Τεχνολογίας υπολογιστικών συστημάτων και λειτουργικά συστήματα», όπως άλλωστε έχει ήδη αποφασίσει το υπουργείο Παιδείας για δώδεκα σχολεία, ζητά το ΔΣ της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Ιλίου. Και αυτό γιατί η έναρξη διδασκαλίας του παραπάνω μαθήματος έγινε στα Λύκεια του δήμου με καθυστέρηση δύο μηνών από την έναρξη της σχολικής χρονιάς και σε κάποια από αυτά (π.χ., 1ο Λύκειο Ιλίου) η διδασκαλία του ξεκίνησε στις 17/2/2000.

«Η ανομοιογένεια στην ημερομηνία έναρξης της διδασκαλίας του μαθήματος στα ΕΛ ουδόλως από ό,τι φάνηκε δεν απασχόλησε το υπουργείο. Θεωρήθηκε δε, ότι η επάρκεια διδασκαλίας είναι ομοιογενής ανεξάρτητα από τη διαφορά στη χρονική διάρκεια από Λύκειο σε Λύκειο», τονίζεται σε ανακοίνωση, ενώ σημειώνεται ότι οι μαθητές καλούνται να διαγωνιστούν με τους ίδιους όρους και με δεδομένη την άνιση μεταχείριση που υπάρχει ήδη από την εξαίρεση των 12 Λυκείων από το διαγωνισμό.

«Επειδή για τα παραπάνω οι μαθητές και οι γονείς δεν έχουν καμία ευθύνη (η έγκαιρη προσέλευση των καθηγητών είναι ευθύνη του υπουργείου) επιβάλλεται να μην πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις σε αυτό το μάθημα σε κανένα Λύκειο, διαφορετικά να καθοριστεί η ύλη βάσει της μικρότερης διδακτέας ύλης στα Λύκεια», τονίζει η Ενωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ