Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΒΟΥΛΗ
Δικομματική υποκρισία με φόντο τα σκάνδαλα

Στη Βουλή μεταφέρθηκε η δικομματική υποκρισία και ο αποπροσανατολισμός με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών Α. Ρεγκούζα για το «γρηγορόσημο» στις δημόσιες υπηρεσίες, το οποίο κατά τον υπουργό πρέπει να μειωθεί. Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για την κεφαλαιαγορά ο Α. Ρεγκούζας έκανε λόγο για παρερμηνεία και αποσπασματική χρήση των δηλώσεών του, ισχυριζόμενος ότι κάποια συμφέροντα θέλουν να τον αποπέμψουν από τη θέση του. Μάλιστα, είπε πως η παρότρυνση προς τους τελωνειακούς να μειώσουν το «γρηγορόσημο» είχε την έννοια ότι «σας ξέρω, κοιτάξτε να μαζευτείτε» και δεν υπονοούσε υπόθαλψη της παρανομίας. Για να πείσει τους βουλευτές ότι είναι άτεγκτος σε θέματα ηθικής αποκάλεσε τον εαυτό του «ταπεινό διάκονο του δημοσίου συμφέροντος»!

Οι δηλώσεις του υφυπουργού έδωσαν ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ να εμφανιστεί ως τιμητής (!) της διαφάνειας, ο δε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του Χ. Καστανίδης έκανε λόγο για συλλογική ευθύνη της κυβέρνησης, η οποία πράττει πολλά «σε βάρος της δημόσιας ηθικής και της διαφάνειας». Είπε ότι ο Α. Ρεγκούζας έπρεπε να παραιτηθεί, θυμήθηκε μια σειρά καταγγελιών κατά της κυβέρνησης σε θέματα ηθικής, για να του ανταπαντήσει ο Β. Πολύδωρας ότι και αυτοί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους (υπόθεση Πάχτα, χρηματιστήριο, κ.ά.).

Αποκαλύπτοντας τη δικομματική υποκρισία ο βουλευτής του ΚΚΕ Α. Τζέκης σε παρέμβασή του τόνισε ότι σκόπιμα γίνεται μια τέτοιου είδους αντιπαράθεση, για να μην αναδειχτεί η πολιτική που παράγει τη διαπλοκή και την αδιαφάνεια. «Εμείς ξέρουμε πολύ καλά ότι η διαπλοκή είναι παράγωγο του κοινωνικοπολιτικού συστήματος, ανεξάρτητα από το αν στη διακυβέρνηση της χώρας είναι το ΠΑΣΟΚ ή η ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε: «Υπάρχει η νόμιμη και η παράνομη διαπλοκή και εκεί ακριβώς πρέπει να αναζητηθεί και η ηθική της πολιτικής. Πόσο ηθικά μπορείς να δεις μια πολιτική όταν αυτή συνεχώς ευνοεί κάποιους; Οταν συνεχίζεται η μονόπλευρη στήριξη των συμφερόντων των μεγάλων επιχειρήσεων και από την άλλη παίρνονται μέτρα σε βάρος του εργαζόμενου λαού;».

Ο Α. Τζέκης έφερε ως παράδειγμα τις τηλεοπτικές συχνότητες, που αποτελούν περιουσία του ελληνικού λαού, τις οποίες εκμεταλλεύονται μεγαλοεπιχειρηματίες και αναρωτήθηκε εάν αυτό δεν είναι διαπλοκή της πολιτικής των προηγούμενων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης. Καταλήγοντας είπε ότι ο ελληνικός λαός, ο οποίος δοκιμάζεται από μια πολιτική που πέφτει στις πλάτες του, πρέπει να δει το κύριο ζήτημα που δεν είναι άλλο από την ανατροπή αυτών των πολιτικών οι οποίες εφαρμόστηκαν μέχρι σήμερα και η εγκατάλειψη των κομμάτων που εφάρμοσαν αυτή την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ