Πέμπτη 29 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Νέα πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας

ΚΑΜΠΟΥΛ. --

Νέα επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε χτες σε στρατολογικό κέντρο σε προάστιο της πρωτεύουσας του κατεχόμενου Αφγανιστάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 28, σύμφωνα με το BBC. Νωρίτερα, το Associated Press έκανε λόγο για 9 νεκρούς πέραν του βομβιστή αυτοκτονίας. Την ευθύνη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, οι οποίοι διαμήνυσαν ότι σχεδιάζονται και νέες. Ηταν το «πρώτο» τέτοιο επεισόδιο μετά τις «βουλευτικές εκλογές» της 18ης Σεπτεμβρίου, ωστόσο το πολλαπλό επεισόδιο βίας μεσούσης της υποτιθέμενης «πολιτικής διαδικασίας».

Οι πρότερες πιο αξιοσημείωτες επιθέσεις αυτοκτονίας έχουν σημειωθεί τον Ιούνη του 2005, με 20 νεκρούς σε τζαμί της Κανταχάρ, το Μάη εφέτος, με 3 νεκρούς σε Ιντερνετ καφέ, τον Οκτώβρη του 2004, με 3 νεκρούς σε εμπορικό κέντρο, και τον Αύγουστο του 2004, με 10 Αμερικανούς, «συμβασιούχους» του στρατού των ΗΠΑ για την ασφάλεια, να βρίσκουν το θάνατο στην Καμπούλ.

Στο μεταξύ, στην Πάκτικα βρέθηκαν χτες «μαζικοί τάφοι», στην περιοχή Σρα Καλάτ («Κόκκινο Οχυρό»), που περιέχουν τις σορούς τουλάχιστον 500 στρατιωτών, οι οποίοι πιστεύεται ότι είχαν εκτελεστεί το 1989 από τους μουτζαχεντίν, επειδή στήριζαν το «φιλοσοβιετικό καθεστώς», όπως δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών στο BBC.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ