Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ - ΟΡΦΑΝΟΥ
Ολα για το κέρδος

Τη στρατηγική τους επιλογή να στηρίζουν μονόπλευρα τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό και όσους αποκομίζουν τεράστια κέρδη από αυτόν επαναβεβαίωσαν χτες, κατά τη συνάντησή τους, ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γ. Ορφανός. Η ατζέντα της συζήτησής τους περιλάμβανε θέματα του αθλητισμού βιτρίνας και απουσίαζε - όπως συμβαίνει μόνιμα και από τις επιλογές τους - ο ερασιτεχνικός, πόσο μάλλον ο λαϊκός-μαζικός, αθλητισμός. Η διευθέτηση των θεμάτων του οποίου έχει παραπεμφθεί στις ελληνικές καλένδες.

Το ενδιαφέρον τους εξαντλείται στις αθλητικές επιχειρήσεις και στα κέρδη τους. Δε φτάνει μέχρι τις ανικανοποίητες ανάγκες του λαού και της νεολαίας για άθληση. Με τις οποίες όταν - περιστασιακά - ασχολούνται τις αντιμετωπίζουν σαν ένα ακόμα πεδίο κερδοφορίας, για ορισμένους. Εξέτασαν λοιπόν θέματα όπως το στοίχημα, οι ισορροπίες εξουσίας μεταξύ των εμπλεκομένων (π.χ., ΕΠΟ, ΦΙΦΑ, ΓΓΑ, ΕΕ) διαχειριστών, η διαδικασία επιβολής μεγαλύτερης αστυνομοκρατίας (πρακτικά και ως λογική) αλλά και η πορεία των νόμων εξωραϊσμού του συστήματος.

Ενδεικτικά, μίλησαν, σύμφωνα με τον υφυπουργό, για «τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της βίας, την οικονομική εξυγίανση» και αποτίμησαν σαν θετικό το χαρακτήρα τους. Τι σημαίνει, ουσιαστικά, αυτό; Π.χ., ότι οι υποτιθέμενες κατηγορηματικές κυβερνητικές εξαγγελίες, περί «τελευταίας ευκαιρίας για εξυγίανση» και «άτεγκτης επιβολής των κυρώσεων στους παραβάτες», μετατράπηκαν σε παραπομπή στις ελληνικές καλένδες, μέσω του γνωστού τρόπου (δημιουργία επιτροπής που θα εξετάσει τα θέματα)...

Η κυβέρνηση παραμένει σταθερή στην απόφασή της να εξαπλωθεί ο τζόγος (με ό,τι αυτό συνεπάγεται για το βαλάντιο αλλά κυρίως τη νοοτροπία του κόσμου) σε μια προσπάθεια εξεύρεσης εσόδων για την ίδια (πώληση μετοχών ΟΠΑΠ, κλπ.) και μεγαλύτερου πλουτισμού για τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες. Ο Γ. Ορφανός, λοιπόν, καθησύχασε τους ανυπόμονους ότι η διαδικασία ένταξης των ελληνικών αγώνων στο στοίχημα προχωράει, επαναλαμβάνοντας ότι θα ισχύσουν τα ασυμβίβαστα (που βασικά αφορούν στους τύπους).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ