Παρασκευή 30 Σεπτέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΑΕΚ - ΖΕΝΙΤ 0-1
Πρόωρο αντίο

Αντίο στα ευρωπαϊκά της όνειρα είπε για φέτος η ΑΕΚ που ηττήθηκε χτες στο ΟΑΚΑ από τον Ζενίτ με 1-0 (0-0 το πρώτο παιχνίδι). Ενα σουτ έξω από την περιοχή του Αρσάμιν που εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια των γηπεδούχων και μάλιστα στη χειρότερη στιγμή του αγώνα (89`) ήταν αυτό που έβαλε τέλος στις ελπίδες των Ενωσιτών. Μέχρι εκείνη τη στιγμή πάντως, η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι στον έλεγχο του παιχνιδιού με καλή κυκλοφορία της μπάλα όμως οι παίκτες αναλώθηκαν επιθετικά σε ανούσιες ενέργειες. Ετσι έγιναν εύκολη λεία για την πολύ καλή οργανωμένη άμυνα των Ρώσων που προτίμησαν το συγκεκριμένο τρόπο παιχνιδιού φεύγοντας όταν τους δινόταν η ευκαιρία στις αντεπιθέσεις. Βενλίνσκι και Λυμπερόπουλος δεν μπορούσαν να ξεμαρκαριστούν εύκολα, ενώ και οι ενέργειες των Σοάρες - Ιβιτς λίγο πιο πίσω δεν ήταν ικανές να ανοιχτούν οι διάδρομοι. Παρά το γεγονός ότι ο Φερνάντο Σάντος ενίσχυσε τα χαφ γεμίζοντας τις γραμμές (Κρασσάς - Σέζαρ) εντούτοις και πάλι δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ετσι λίγο πριν το φινάλε σε μια από τις τελευταίες αντεπιθέσεις η Ζενίτ κατάφερε να σκοράρει. Να σημειωθεί ότι σε παρόμοια φάση στο Α` μέρος ο Αρσάμιν είχε δοκάρι. Τέλος υπενθυμίζεται ότι αυτή ήταν η τρίτη φορά που η ΑΕΚ απέτυχε σε διάστημα ενός χρόνου να νικήσει τη Ζενίτ αφού και πέρσι είχε ηττηθεί εκτός έδρας με 5-1. Την κίτρινη του Γερμανού διαιτητή Μέγερ είδαν οι Κόντης, Μάρις, Αρσάμιν.

ΑΕΚ: Σορεντίνο, Κόντης, Αλεξόπουλος, Τσιρίλο, Μάλμπασα, Κατσουράνης, Τσάνκο (80` Κρασάς), Ιβιτς, Λυμπερόπουλος, Σοάρες, Βενλίσκι (75` Σέζαρ).

ΖΕΝΙΤ: Τσοντοφάλσκι, Ραντίμοφ (86` Ντενίσοφ), Βιέστιτσα, Χάγκεν, Ανιούκοφ, Σερλ, Γκορσκόφ, (90' Σουμολιτόφσκι), Φλάχμπαρτ (74` Σπίβακ), Μάρες, Αρσάμιν, Κερζάκοφ.


Γ.ΚΑΝΤΖΙΛΙΕΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ