Σάββατο 1 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ»
Παζάρια στο φόντο της επίσχεσης

Σε 24ωρη καθημερινή περιφρούρηση του εργοστασίου προχώρησαν από προχτές το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στα ΚΛΩΣΤΗΡΙΑ ΠΡΕΒΕΖΗΣ, προκειμένου να αποτρέψουν τη μεταφορά των μηχανημάτων από το μεγαλοβιομήχανο Αργυρό. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν με επίσχεση εργασίας την καταβολή δεδουλευμένων που τους οφείλονται και τα οποία αντιστοιχούν σε 4 μήνες περίπου.

Η τακτική της υποταγής και της συναίνεσης με την εργοδοσία που ακολουθούν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες στη λογική του «εφικτού» και του «άμεσου», βάζει στη λαιμητόμο τα δικαιώματα των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, η διοίκηση του σωματείου, έχοντας στην ουσία αποδεχτεί την πρόταση κυβέρνησης - Αργυρού για απολύσεις 42 εργαζομένων, υπονομεύει ανοιχτά το δικαίωμα στη δουλιά και παζαρεύει με την εργοδοσία και το υπουργείο Εργασίας τις «παροχές» και τη διάρκεια των προγραμμάτων απασχόλησης για τους απολυμένους.

Στην τριμερή συνάντηση της Τετάρτης ο εργοδότης επανήλθε δριμύτερος, ζητώντας ζεστό χρήμα για να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες του και αναφέρθηκε σε αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που θα «απολυθούν οικειοθελώς», από 42 σε 54. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η διοίκηση του σωματείου να βρεθεί προ εκπλήξεως, την ώρα που παζάρευε την αρχική πρόταση του Αργυρού. Αποδεικνύεται έτσι ότι με τη στάση της υποταγής και του συμβιβασμού άνοιξαν την όρεξη του Αργυρού, που θέλει να ξεμπερδεύει μια ώρα αρχύτερα από τους «περιττούς» εργαζόμενους, κάτι που θα επιχειρήσει ξανά στη νέα τριμερή συνάντηση στις 15 Οκτώβρη. Σημειώνεται ότι ο Αργυρός δε δεσμεύτηκε για τη συνέχιση της λειτουργίας του εργοστασίου, ακόμη και αν καρπωθεί τα χρήματα που ζητάει και μειωθεί ο αριθμός των εργαζομένων στα Κλωστήρια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ