Σάββατο 1 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Υποκρισία με «παχιά λόγια»...

Γρηγοριάδης Κώστας

Παγκόσμια Μέρα της Τρίτης Ηλικίας η σημερινή κι άρχισαν τα μηνύματα: «Ο σεβασμός μας προς τους πολίτες της τρίτης ηλικίας αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση της καθοριστικής συμβολής τους στο χτίσιμο της σημερινής Ελλάδας», αναφέρει ο υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος. Κι από κοντά ο Ευάγγελος Βενιζέλος: «Η στάση απέναντι στα άτομα της τρίτης ηλικίας είναι βασικό κριτήριο για την επάρκεια κάθε κοινωνικού κράτους και για το ίδιο το επίπεδο πολιτισμού κάθε κοινωνίας».

Οι συνταξιούχοι, πάντως, δεν ξεχνούν το ξύλο που 'φαγαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου επί πρωθυπουργίας του Α. Παπανδρέου ή το φράξιμο της Ηρώδου του Αττικού με κλούβες, γιατί ο τέως πρωθυπουργός δεν είχε χρόνο να συναντηθεί μαζί τους. Ούτε βέβαια λησμονούν το παγερό ΟΧΙ της κυβέρνησης Καραμανλή στα δίκαια και επείγοντα αιτήματά τους - που ίσως νομίζει ότι πάτσισε μαζί τους με την επιστροφή ενός μέρους των κλεμμένων του ΛΑΦΚΑ.

Η πραγματικότητα που βιώνει η τρίτη ηλικία αποτυπώνεται και στο υπόμνημα που έστειλαν οι Συνεργαζόμενες Ομοσπονδίες Συνταξιούχων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΝΑΤ, ΕΛΤΑ, ΤΑΕ ΟΤΑ και Δημοσίου, στον Κώστα Καραμανλή ενόψει της ΔΕΘ: Πάνω από 800.000 συνταξιούχοι - σε σύνολο 2.000.000 - ζουν με μηνιαίες συντάξεις των 300 έως 500 ευρώ! Για το «κατόρθωμα» αυτό, όμως, οι υπουργοί, νυν και πρώην, καταπίνουν τη γλώσσα τους!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ