Τετάρτη 12 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα ... ανήσυχα

Γρηγοριάδης Κώστας

ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΔΗΛΩΣΕ χτες ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, Γ. Λασκαρίδης, για το φαινόμενο των «090» και των εκπομπών πορνό από τις τηλεοπτικές συχνότητες, χαρακτηρίζοντάς το «Λερναία Υδρα»!

Δε λέμε, ορθώς ευαισθητοποιείται το Συμβούλιο για τέτοια φαινόμενα ασύδοτης χρήσης των συχνοτήτων, όμως - δυστυχώς για την κρίση του - ούτε τα μόνα είναι, ούτε και τα σημαντικότερα.

Ας μην ξεχνάμε - κι ας μην ξεχνά και το ΕΣΡ - ότι σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα η έννοια της πολυφωνίας και της προβολής κομμάτων και απόψεων έχει «πάει περίπατο», με τα κυρίαρχα κόμματα να μονοπωλούν το επικοινωνιακό παιγνίδι.

Επίσης ότι ο σεβασμός ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στοιχειωδών κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας (και γενικώς κάθε ...δεοντολογίας) έχει χαθεί κάπου ανάμεσα στον ανταγωνισμό των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών.

Οσο για τα ραδιόφωνα, τα παραδείγματα του «Φλας» και του «Πλάνετ» έχουν περίτρανα αποδείξει ότι οι εκμεταλλευτές του δημόσιου αγαθού των συχνοτήτων κάνουν ό,τι θέλουν και όποτε θέλουν, με το ΕΣΡ να κοιτάζει και να ...τροχιοδρομεί τα συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά.

Εν κατακλείδι, κακό πράγμα το παράνομο πορνό και όλα τα σχετικά. Ακόμη όμως χειρότερο είναι το ...νόμιμο «πορνό», που αφορά την ενημέρωση του Ελληνα πολίτη, πάνω στην οποία οι πάντες ασελγούν στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

Παρεμπιπτόντως, αυτό το «ραδιοτηλεοπτικό τοπίο» φαίνεται να είναι άναρχο (ιδιαίτερα τελευταία). Πλην όμως, αν το ψάξει κανείς, έχει αρχές. Αυτές τις ελεύθερης αγοράς και μόνον αυτές. Τις αρχές που «προσκυνούν» οι γαλάζιοι κυβερνώντες, όπως και οι πράσινοι ...αντιπολιτευόμενοι.

Αλλωστε, αν ψάξετε βαθύτερα το φαινόμενο των κάποτε «090» και τώρα «911», θα ανακαλύψετε από πίσω τεράστια κέρδη για τον ΟΤΕ και ορισμένες ακόμη ιδιωτικές εταιρίες «τηλεηχοπληροφόρησης». Μάλιστα, ορισμένες απ' αυτές ανήκουν στα ίδια συμφέροντα, που καταγγέλλουν από τα ΜΜΕ που διαθέτουν το προαναφερόμενο φαινόμενο...


Παπαγεωργίου Βασίλης


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ