Τετάρτη 7 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 48
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΧΙ στην κατηγοριοποίηση των μαθητών

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή για τους μαθητές των ΤΕΕ

Την κατάργηση των μαθημάτων των Μαθηματικών και των Νέων Ελληνικών για τους μαθητές των ΤΕΕ, οι οποίοι καλούνται σε πανελλαδικό επίπεδο να εξεταστούν σ' αυτά για την εισαγωγή τους στα ΤΕΙ ζητούν από τον υπουργό Παιδείας με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Χουρμουζιάδης, Λιάνα Κανέλλη και Παναγιώτης Κοσιώνης.

«Οι μαθητές που θέλουν να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στο προπαρασκευαστικό στάδιο για την είσοδό τους στα ΤΕΙ υποχρεώνονται να δώσουν εξετάσεις σε πανελλαδικό επίπεδο στα μαθήματα των Μαθηματικών και των Νέων Ελληνικών», επισημαίνουν οι τρεις βουλευτές. Τονίζουν δε ότι είναι γνωστό όμως ότι οι μαθητές των ΤΕΛ που γράφτηκαν στο 2ο έτος του Α' κύκλου των ΤΕΕ απαλλάχτηκαν από τα παραπάνω μαθήματα. Είναι γνωστό επίσης, ότι και οι υπόλοιποι μαθητές δεν τα διδάχθηκαν επαρκώς, επειδή τα αναλυτικά προγράμματα έφτασαν στο τέλος της χρονιάς.

«Με δεδομένη την παραπάνω κατάσταση πιστεύουμε ότι υπάρχει αδυναμία πραγματοποίησης πανελλαδικών εξετάσεων για τους μαθητές των ΤΕΕ με ισότιμους όρους, αφού όσοι διέθεσαν χρήματα για να διδαχθούν τα μαθήματα αυτά στα φροντιστήρια είναι δυνατό να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των εξετάσεων, ενώ εκείνοι που παρακολούθησαν τα μαθήματα στο σχολείο έχουν διδαχθεί τα συγκεκριμένα μαθήματα ανεπαρκώς ή καθόλου» και «δημιουργούνται δύο κατηγορίες πτυχιούχων των ΤΕΕ (αυτών που θα δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις και αυτών που δε θα δώσουν)», τονίζουν.

Για το παραπάνω ρωτούν αν σκέφτεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην κατάργηση των πανελλαδικών αυτών εξετάσεων και στην αποσύνδεσή τους από τη διαδικασία εισαγωγής στα ΤΕΙ και αν θα προχωρήσει η κυβέρνηση στην κατάργηση της κατηγοριοποίησης των πτυχίων των ΤΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ