Κυριακή 16 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η κυβέρνηση ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ όσα δεν πρόλαβε το ΠΑΣΟΚ

Στο στόχαστρο μπαίνει το σύνολο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, οι λεγόμενες πρόωρες συντάξεις, το καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, τα κατώτερα όρια των συντάξεων, οι κοινωνικοί πόροι των ταμείων και άλλα

Μνημείο αντιασφαλιστικής πολιτικής αποτελεί η Εκθεση της κυβέρνησης για την Κοινωνική Ασφάλιση που υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Στην Εκθεση αποτυπώνεται ουσιαστικά η στρατηγική της ΝΔ ενάντια στις συντάξεις για τα επόμενα χρόνια, ως εφαρμογή των γενικότερων κατευθύνσεων της ΕΕ, που με τη σειρά της συμπληρώνει το αντιασφαλιστικό ξήλωμα των τελευταίων 15 χρόνων. Εξειδικεύοντας τον αντιασφαλιστικό νόμο Ρέππα, της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει ό,τι δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί απ' αυτόν και, με προπομπό το διαβόητο «κοινωνικό διάλογο», προχωράει στη δική της αντιασφαλιστική επίθεση.

Στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπαίνει το σύνολο των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, ενώ ενισχύονται η ιδιωτική ασφάλιση και τα επαγγελματικά ταμεία. Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση προαναγγέλλει παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν με αποφασιστικότητα... Δείγμα τέτοιων παρεμβάσεων είναι και η τροπολογία που πέρασε την προηγούμενη βδομάδα η κυβέρνηση στη Βουλή, με την οποία απαλλάσσει τους εφοπλιστές των κρουαζιερόπλοιων από τις εργοδοτικές εισφορές στο ΝΑΤ, ανοίγοντας το δρόμο για την επέκταση αυτού του μέτρου και σε άλλα ταμεία, προς όφελος των εργοδοτών.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ