Τρίτη 18 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΣΑΒΕΣ - ΜΟΥΓΚΑΜΠΕ
Εγκληματική η πολιτική Μπους - Μπλερ...

ΡΩΜΗ.- Τις επευφημίες και τα χειροκροτήματα πολλών εκ των 188 συνέδρων χωρών-μελών του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ στη Ρώμη, προκάλεσαν οι χτεσινές αναφορές των προέδρων της Ζιμπάμπουε Ρόμπερτ Μουγκάμπε και της Βενεζουέλας, Ούγκο Τσάβες, στους «ανίερους» ηγέτες των ΗΠΑ και της Βρετανίας και στις εγκληματικές πολιτικές Ουάσιγκτον και Λονδίνου που εντείνουν την πείνα, τους πολέμους και τη ρύπανση στον πλανήτη.

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία, ο πρόεδρος της Βενεζουέλας στην ομιλία του μίλησε για τη «Βορειοαμερικανική αυτοκρατορία» «που απειλεί κάθε μορφή ζωής στον πλανήτη», ενώ επαίνεσε την πολιτική αναδιανομής καλλιεργήσιμης γης του ομολόγου του απ' τη Ζιμπάμπουε λέγοντας πως ο πρόεδρος Μουγκάμπε «δαιμονοποιείται» από τις κυβερνήσεις ΗΠΑ - Βρετανίας και τα μεγάλα δίκτυα «ενημέρωσης» που τις στηρίζουν. Κάλεσε δε τις πλούσιες χώρες να ακυρώσουν τα χρέη αναπτυσσόμενων χωρών ή τουλάχιστον να τους δώσουν περίοδο χάριτος τουλάχιστον ενός έτους...

Ο πρόεδρος της Ζιμπάμπουε, απ' την πλευρά του, κατήγγειλε τους ηγέτες ΗΠΑ - Βρετανίας χαρακτηρίζοντάς τους «ανίερους» παρομοιάζοντας τη συμμαχία τους με εκείνη ανάμεσα στον Χίτλερ και τον Μουσολίνι. Υπερασπίστηκε το πρόγραμμα αναδιανομής γης και κατάσχεσης των μεγαλοτσιφλικιών λευκών γαιοκτημόνων στη χώρα του, λέγοντας ότι γίνεται για να διορθωθούν οι κατάφωρες ανισότητες στην ιδιοκτησία γης που θεσμοθετήθηκαν στη Ζιμπάμπουε επί βρετανικής αποικιοκρατίας. Η διάσκεψη του Παγκόσμιου Προγράμματος Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ που εδρεύει στη Ρώμη, έγινε στο πλαίσιο εκδηλώσεων για την 60ή επέτειο απ' την ίδρυση του οργανισμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ