Παρασκευή 21 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ
Πού ζει η γαλοπούλα

Πρόκειται για τη γαλοπούλα που απασχόλησε το Πανελλήνιο με την απόδρασή της από τα εργαστήρια όπου ερευνάται ο θανατηφόρος ιός της γρίπης. Αποκαλύπτουμε τα πιθανά μέρη που στο εξής θα ζει η γαλοπούλα.

Ζει μέσα στο κεφάλι του Σαρτζετάκη, που θυμήθηκε τώρα στα γεράματα το... Συμμοριτοπόλεμο. Να 'σαι καλά, κύριε Χρήστο, πάλι μ' έκανες και γέλασα.

Ζει μέσα στο ρολόι τοίχου του σπιτιού του Γκαργκάνα. Αυτός δεν μπορεί να καταλάβει τη διαφορά μεταξύ μισθωτού και εργοδότη, θα καταλάβει τη διαφορά κούκου και γαλοπούλας; Συγχαρητήρια πάντως στον κύριο Γκαργκάνα, για την αύξηση που έδωσε ο ίδιος στο μισθό του. Γιατί, σου λέει ο άνθρωπος, όλα καλά και άγια, αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, μια ζωή την έχουμε...

Ζει πλάι στον υπουργό Υγείας, Κακλαμάνη, ο οποίος, για να αποδείξει ότι δεν υπάρχει ιός στα ελληνικά πουλερικά, σε μια απίστευτη επίδειξη γελοιότητας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, καταβρόχθιζε κοτόπουλο. Η κωμωδία αυτή παίχτηκε στις Οινούσσες, αλλά τα γέλια του κόσμου έφταναν μέχρι την Αθήνα.

Ζει στη φράση του πρωθυπουργού: «Δείξε μου τη γαλοπούλα σου, να σου πω ποιος είσαι». Ζαλισμένος ο Κωστάκης, εδώ πατεί κι εκεί βρίσκεται, γιατί αντέχει ο άνθρωπος πολλές απώλειες, αλλά αυτή της γαλοπούλας ήταν η χαριστική βολή.

Ζει με τον Γιωργάκη Παπανδρέου. Στις επόμενες εκλογές αυτή θα είναι το σύμβολο του ΠΑΣΟΚ. Τη θέση του ήλιου, που τόσα χρόνια ακόμα δεν έχει ανατείλει, θα πάρει η γαλοπούλα, που «θα ανήκει κι αυτή στους Ελληνες»!


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ