Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Θέλουν «να ξεπεράσουν τα όρια»

Η απαίτηση για την άσκηση μιας πολιτικής που θα επιφέρει νέα πλήγματα στα δικαιώματα των εργαζομένων δεν είναι φυσικά αποκλειστικό προνόμιο του ΣΕΒ. Πρόκειται για μια συνολική αντίληψη των Ευρωπαίων βιομηχάνων, που όσο περισσότερο υπηρετείται από την ΕΕ και τις τοπικές κυβερνήσεις, τόσο περισσότερο τους ωθεί σε δημόσιες παραινέσεις για σκληρότερα μέτρα.

Οπως αναφέρει ο ίδιος ο ΣΕΒ, σε ενημέρωσή του για τη συμμετοχή των μελών της διοίκησής του στην εκδήλωση που έγινε στις Βρυξέλλες στις 20 του Οκτώβρη για την «Παγκόσμια Ημέρα Ανταγωνιστικότητας», ένας από τους βασικούς στόχους είναι και η «ευελιξία της αγοράς εργασίας με τρόπο που να ενθαρρύνει την αύξηση της απασχόλησης, προσφέροντας ταυτόχρονα ένα αποτελεσματικό δίκτυο κοινωνικής προστασίας».

Με άλλα λόγια, λιγότερα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, περισσότερη «μερική» εργασία και «κοινωνική προστασία», όπως την εννοεί το μεγάλο κεφάλαιο, με μεγαλύτερο κόστος για τους εργαζόμενους στο πλαίσιο μείωσης των κοινωνικών δαπανών. Και όποιος πιστεύει ότι στην Ελλάδα, αλλά και συνολικά στην ΕΕ, η κατάσταση έχει χειροτερέψει για τους εργαζόμενους και τα εργασιακά - κοινωνικά δικαιώματά τους, δεν έχει δει τίποτα ακόμη. Γιατί ο πρόεδρος των μεγαλοβιομηχάνων της Ευρώπης ήταν σαφής στην ομιλία του λέγοντας ότι «η σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη δεν είναι ικανοποιητική και διατηρήσιμη», για να αναφερθεί στη συνέχεια σε αλλαγές στην αγορά εργασίας και να καταλήξει: «Πρέπει να ξεπεράσουμε τα όρια». Αυτό εξάλλου ήταν και το κεντρικό θέμα της εκδήλωσης!!!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ