Σάββατο 22 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΕΒΕ
Διαμαρτυρία για το συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ

Κατέθεσαν υπόμνημα διαμαρτυρίας στον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθήνας για την αντιμετώπιση της αίτησης αναστολής του συνεδρίου

Μια ακόμη ευκαιρία να βγάλουν οι αυτοαπασχολούμενοι και μικροί επαγγελματίες, βιοτέχνες έμποροι τα συμπεράσματά τους, τόσο για την κατάσταση στο συνδικαλιστικό κίνημα, όσο για την τακτική των ηγεσιών συγκεκριμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων, αποτελεί η χτεσινή διαμαρτυρία Ομοσπονδιών για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκε δικαστικά η αίτησή τους να μην πραγματοποιηθεί το τελευταίο συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ. Είναι αυτή η κατάσταση, που από φαινόμενα αδράνειας ή και στήριξης φιλομονοπωλιακών πολιτικών φτάνει μέχρι τη μεθόδευση «διακανονισμού» της σύνθεσης των αντιπροσώπων στα συνέδρια, που αναδεικνύει τη σημασία στήριξης της συγκρότησης του αντιμονοπωλιακού πόλου αγωνιστικής συσπείρωσης στο συνδικαλιστικό κίνημα των ΕΒΕ, στο οποίο πρωτοστατούν οι δυνάμεις της ΔΗΚΕΒΕ.

Συνδικαλιστές τριών Ομοσπονδιών, συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο του Πρωτοδικείου Αθήνας, Γερ. Διονυσάτο, και του επέδωσαν υπόμνημα, στο οποίο αναφέρεται: «Η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Λέσβου, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Καρδίτσας, πήραμε την πρωτοβουλία αυτή και εκφράζουμε προς εσάς την έντονη διαμαρτυρία μας για φαινόμενα που μειώνουν την εμπιστοσύνη μας, για το δίκαιο των αποφάσεων από στελέχη της Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, ζητήσαμε με ασφαλιστικά μέτρα, που συζητήθηκαν στο δικαστήριο (12/9/2005), να αναβληθεί το συνέδριο της ΓΣΕΒΕΕ στις 17-18/9/2005, γιατί:

  • Το είχε αποφασίσει η παράνομη διοίκηση (οριστική απόφαση 463/14/2/2005 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών).
  • Αν και κάναμε γνωστό στο δικαστήριο ότι το συνέδριο αυτό αποδεδειγμένα εξυπηρετούσε τη σκοπιμότητα της διοίκησης να εμποδίσει την εκδίκαση της έφεσης, όπως και έγινε τρεις μέρες μετά το συνέδριο (21/9/2005), η νέα διοίκηση πήρε απόφαση να αποσύρει την έφεση για να μην αφήσει να γίνει το δικαστήριο στις 22/9/2005, γνωρίζοντας ότι θα κριθεί πάλι παράνομη.
  • Η πραγματοποίησή του ήταν μόλις τέσσερις μέρες πριν την εκδίκαση της έφεσης της ΓΣΕΒΕΕ, που είχε προσδιορίσει για τις 22/9/2005, κατά της παραπάνω απόφασης που είχε κρίνει άκυρο το συνέδριο του 2003, άρα άκυρη και τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ».

Επίσης, οι συνδικαλιστές αναφέρθηκαν σε νέους λόγους ακυρότητας του πρόσφατου συνεδρίου, μετά την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων, καθώς σε αυτό πήραν μέρος:

  • αντιπρόσωποι που οι ομοσπονδίες τους δεν ήταν ταμειακά ενημερωμένες,
  • αντιπρόσωποι που είχαν διπλοψηφίσει.

Και καταλήγουν οι Ομοσπονδίες: «Τα παραπάνω τα επισημάναμε στον πρόεδρο, κ. Κατσάρα, όμως δυστυχώς για τη Δικαιοσύνη και για το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν έλαβε υπόψη του τις επισημάνσεις μας αυτές και για το λόγο αυτό διαμαρτυρόμαστε έντονα. Κρίνουμε ότι η απόφαση της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ για σύγκληση του συνεδρίου 17-18/9/2005 ήταν προφανώς καταχρηστική και σαν τέτοια έπρεπε να την κρίνει και το δικαστήριο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ