Τρίτη 25 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ
Υπόσχεση για γερό «φαγοπότι»

Η υπογραφή της Συνθήκης για την ενεργειακή κοινότητα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, που έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας αγοράς στην οποία θα κινηθεί προνομιακά το μεγάλο κεφάλαιο, λεηλατώντας ενεργειακές πηγές και υποδομές, εκμεταλλευόμενο τις ανάγκες όχι μόνο των λαών της περιοχής, αλλά και γενικότερα, ήταν το αντικείμενο της χτεσινής συνάντησης του υπουργού Ανάπτυξης Δ. Σιούφα με τον πρωθυπουργό.

Η ελληνική κυβέρνηση, παίρνοντας τη σκυτάλη από αυτή του ΠΑΣΟΚ, έκανε ό,τι μπορούσε για την προώθηση της συμφωνίας, στην οποία εντάσσονται 5 κράτη - μέλη της ΕΕ και 9 βαλκανικές χώρες. Οι υπογραφές μπαίνουν σήμερα στο Σαρόγλειο Μέγαρο παρουσία του Κ. Καραμανλή, αλλά και της προέδρου της Βουλής Α. Ψαρούδα - Μπενάκη, όπως είπε ο υπουργός Ανάπτυξης. Το κείμενο της Συνθήκης θα υπογραφεί και από την Κομισιόν και από τη βρετανική προεδρία.

Η εμπλοκή «υψηλών συμμετοχών» σε συνδυασμό με τη σπουδαιότητα της συμφωνίας για τις πολυεθνικές στο χώρο της Ενέργειας, είναι οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την έντονη προπαγανδιστική εκμετάλλευση της περίστασης από την κυβέρνηση. Ο Δ. Σιούφας επαναλαμβάνει συνεχώς ότι πρόκειται για «ιστορική συμφωνία», την οποία συνέκρινε τις προάλλες με τη συμφωνία που οδήγησε στη σύσταση της ΕΕ. Αυτό και μόνο αρκεί για να γίνει αντιληπτό το ποιόν αυτής της συμφωνίας, που σύμφωνα με την κυβέρνηση θα δημιουργήσει «νέες συνθήκες για την οικονομία, την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ