Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΡΚΥΡΑ
Απειλείται η ιστορική περιοχή Αντινιώτη

Η ιστορική περιοχή της λίμνης Αντινιώτη απειλείται από την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας. Το θέμα έφεραν στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ

Τη ματαίωση της κατασκευής ξενοδοχειακής μονάδας στη λίμνη Αντινιώτη στην Κέρκυρα, ζητούν οι βουλευτές του ΚΚΕ Τ. Τσιόγκας και Ν. Γκατζής, με Ερώτησή τους προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά.

Οπως τονίζουν οι δύο βουλευτές, η συγκεκριμένη περιοχή, που βρίσκεται στο Δήμο Θιναλίου του νομού Κέρκυρας, απειλείται με καταστροφή από την κατασκευή ξενοδοχειακής μονάδας. «Η εν λόγω κατασκευή - οι εργασίες της οποίας ξεκίνησαν χωρίς να υφίσταται εγκεκριμένος χωροταξικός σχεδιασμός και μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων - θα είναι καταστροφική για την ιστορική περιοχή, που είναι προστατευμένη από το πρόγραμμα NATURA», σημειώνουν οι βουλευτές, και συνεχίζουν: «Θα υποβαθμίσει το περιβάλλον με τους χιλιάδες τόνους μπετόν που θα χρησιμοποιηθούν, θα ρυπάνει τη θάλασσα με τα απόβλητα και πολλά άλλα». Ηδη, άλλωστε, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, «έχει προκληθεί οικολογική καταστροφή με την καταστροφή αμμοθινών, καθώς επίσης θα υποβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής, διασαλεύοντας την κοινωνικοοικονομική της κατάσταση».

Η συγκεκριμένη κατασκευή βρίσκεται «κατά 85% μέσα σε έλος», τονίζουν οι βουλευτές. «Γεγονός - συνεχίζουν - που σύμφωνα με το ΠΔ 43/2002, την καθιστά απαγορευτική». «Παρ' όλα αυτά, παράνομα, δόθηκε άδεια έναρξης των εργασιών από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»!

Οι αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, επισημαίνουν οι βουλευτές του ΚΚΕ, για τη συγκεκριμένη κατασκευή «έγιναν προσπάθειες να καμφθούν με τον άγριο ξυλοδαρμό του κ. Σαλβάνου, από εντεταλμένους τραμπούκους, που μαζί με δεκάδες άλλους κατοίκους αγωνίζεται για να μην καταστραφεί ο σπάνιος βιότοπος».

Με βάση τα παραπάνω, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ:

  • Εάν είναι σε γνώση του υπουργείου η κατασκευή της συγκεκριμένης ξενοδοχειακής μονάδας, η οποία παραβιάζει την κοινοτική νομοθεσία καταστρέφοντας ιστορική περιοχή, προστατευμένη και από το πρόγραμμα NATURA 2000.
  • Εάν προτίθεται να παρέμβει για τη ματαίωση του έργου καθώς και για την αποκατάσταση των καταστροφών της περιοχής που έχουν γίνει από τις μέχρι τώρα εργασίες.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ