Παρασκευή 28 Οχτώβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πυροτεχνήματα

Η κυβέρνηση κάνει ό,τι περνά από το χέρι της, προκειμένου να χρυσώσει το «χάπι» της αντιλαϊκής πολιτικής μονόπλευρης λιτότητας που η ίδια εφαρμόζει και προτίθεται να συνεχίσει και τους επόμενους μήνες. Ετσι, δεν αρκείται μόνο στο να αξιοποιεί - δεόντως - τις διάφορες εκθέσεις (του ΟΟΣΑ, του ΔΝΤ, των Βρυξελλών, του ΣΕΒ, της Τράπεζας της Ελλάδας κλπ) με τις συνταγές για σκλήρυνση της λιτότητας με νέα αντιλαϊκά μέτρα. Μαζί με τις εκθέσεις αυτές, η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την κοινή γνώμη, πως τα «σπασμένα» για τα στραβά και ανάποδα της ελληνικής οικονομίας, δεν τα πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι, αλλά και το... μεγάλο κεφάλαιο!

Προκειμένου, μάλιστα, να γίνει πειστική για το τελευταίο - ότι δήθεν πληρώνουν και οι κεφαλαιοκράτες - η κυβέρνηση δεν περιορίζεται μόνο σε δηλώσεις του πρωθυπουργού ή άλλων κυβερνητικών και κομματικών στελεχών της ΝΔ. Δίνει και στοιχεία, που τεκμηριώνουν - υποτίθεται - πως για τη «σωτηρία» της ελληνικής οικονομίας, πληρώνουν το «δικό τους μερτικό» και οι μεγαλοεπιχειρηματίες. Σ' αυτά τα πλαίσια πριν λίγο καιρό η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών μας πληροφόρησε πως εντοπίστηκε - μεταξύ άλλων - και μια ανώνυμη εταιρία στον Πειραιά (δεν την κατονομάζει), που επιδιδόταν - με το αζημίωτο βεβαίως για τα αφεντικά της - σε λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων. Οπως λέει το υπουργείο, διαπιστώθηκε πως η εν λόγω εταιρία διακίνησε λαθραία (στο διάστημα 2001 - 2003) συνολικά 34.564.644 λίτρα πετρέλαιο κίνησης, 1.439.091 λίτρα πετρέλαιο θέρμανσης και 63.470 λίτρα αμόλυβδη βενζίνη!

Και βέβαια τίθεται το ερώτημα: Γιατί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών δεν αποκαλύπτει το όνομα της ανώνυμης εταιρίας, που επιδιδόταν με τόση μαεστρία επί 3 ολόκληρα χρόνια στο λαθρεμπόριο; Πολύ φοβόμαστε, για να μην πούμε πως είμαστε σίγουροι, πως η ανακοίνωση για κάποια ΑΕ που επιδιδόταν στο λαθρεμπόριο υγρών καυσίμων (εδώ ισχύει η παροιμία «ο κόσμος το 'χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι») αποτελεί ένα ακόμη πυροτέχνημα που πετάνε οι κυβερνώντες για τα μάτια του κόσμου. Προφανώς, επιδιώκουν έτσι να αμβλύνουν τις αντιδράσεις των εργαζομένων για τις φουσκωμένες τιμές (με φόρους και αυθαίρετες ανατιμήσεις των πετρελαιάδων) στα πετρέλαια θέρμανσης και τα άλλα υγρά καύσιμα...


Λ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ