Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
15ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΛΙΟΥ
Να δοθεί λύση στο στεγαστικό πρόβλημα

Την άμεση επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, που αντιμετωπίζουν μετά από τον καταστροφικό σεισμό, ζητούν οι γονείς του 15ου Δημοτικού Σχολείου Ιλίου, το οποίο συστεγάζεται τώρα με το 1ο Δημοτικό. Οπως επισημαίνει ο Σύλλογος Γονέων του 15ου, μετά το σεισμό βρέθηκαν στην ανάγκη συστέγασης με το 1ο, αντιμετωπίζοντας τις συνέπειες που ήταν η αποχώρηση αρκετών μαθητών και από τα δύο σχολεία λόγω της διπλής βάρδιας και αναστολή εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Παρά τις σχετικές ενέργειες που έκαναν όλο αυτό το διάστημα προς τους αρμόδιους φορείς του ΟΣΚ και το Δήμο Ιλίου για την αντιμετώπιση του σοβαρού αυτού προβλήματος και τις ρητές διαβεβαιώσεις που έλαβαν για την άμεση λύση του, η κατάσταση για το σχολείο παρέμεινε η ίδια. Συγκεκριμένα, πριν τα Χριστούγεννα η Ενωση Γονέων Ιλίου έκανε παρέμβαση σε Δημοτικό Συμβούλιο, όπου υπήρξε ομόφωνη απόφασή του για να τοποθετηθούν λυόμενα σε όλα, η οποία δεν εφαρμόστηκε. Τελευταία παρέμβαση έγινε πάλι από την Ενωση Γονέων πριν ένα μήνα στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπου τέθηκε το θέμα για κινητοποιήσεις και συνεχή πίεση προς τον ΟΣΚ, προτάσεις όμως που βρήκαν την άρνηση του δημάρχου.

Οι γονείς του 15ου Δημοτικού Σχολείου εκφράζουν την ανησυχία τους για την υποβάθμιση και αποδυνάμωση της λειτουργίας του σχολείου. Ζητούν την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της συστέγασης με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ιλίου και την αποκατάσταση της πρωινής λειτουργίας του σχολείου, «ώστε να υλοποιηθούν και οι προσωπικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού προς τους μαθητές του 15ου κατά την επίσκεψή τους το Δεκέμβρη του 1999 στο Μέγαρο Μαξίμου», τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση.

Ανάλογα στεγαστικά προβλήματα, με συστεγάσεις και διπλοβάρδιες, αντιμετωπίζουν το 9ο, 12ο, 23ο και 24ο Δημοτικά Σχολεία Ιλίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ