Πέμπτη 8 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ
Απέχουν αύριο από τη διόρθωση γραπτών

Σε αποχή από τη διόρθωση των γραπτών, αύριο Παρασκευή 9 Ιούνη, καλεί τους βαθμολογητές το ΔΣ της ΟΛΜΕ, διεκδικώντας αύξηση των αποζημιώσεων προς τους καθηγητές, που εμπλέκονται στις εξετάσεις και διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους. Παράλληλα, ζητά να καταργηθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις της Β` και Γ` Λυκείου και να αποσυνδεθεί το Λύκειο από το σύστημα εισαγωγής στη Γ/βάθμια εκπαίδευση.

Περιγράφοντας την κατάσταση, που βιώνουν οι εκπαιδευτικοί που εμπλέκονται στον εξεταστικό μαραθώνιο, η ΟΛΜΕ αναφέρει ότι η διαδρομή του εκπαιδευτικού είναι «πρωί - επιτήρηση ή Λυκειακή Επιτροπή, μεσημέρι - διόρθωση γραπτών στο Βαθμολογικό Κέντρο των Δεσμών, απόγευμα - διόρθωση στο βαθμολογικό της Γ` τάξης και νύχτα - θέματα εξετάσεων ή διόρθωση γραπτών της Α` τάξης Λυκείου και Γυμνασίου.

Η ΟΛΜΕ ζητά από το υπουργείο Παιδείας να υλοποιήσει τη δέσμευσή του προς το ΔΣ της Ομοσπονδίας και να αποστείλει την εγκύκλιο που θα καθορίζει νέο ύψος αποζημιώσεων για συμμετοχή στις εξετάσεις.

Η ΕΣΑΚ ΔΕΕ, στην προχτεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ όπου λήφθηκε η παραπάνω απόφαση, επισήμανε για μια ακόμα φορά ότι η Ομοσπονδία δεν πρέπει να περιορίσει το διεκδικητικό της πλαίσιο στα υπαρκτά μεν εργασιακά προβλήματα των εκπαιδευτικών, αλλά να ανοίξει μέτωπο πάλης συνολικά με την αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση που ευθύνεται για τον εξεταστικό μαραθώνιο.

Στο μεταξύ, σήμερα Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα, η ΟΛΜΕ καλεί σε σύσκεψη φορέων για τις εξελίξεις στην εκπαίδευση. Η σύσκεψη θα γίνει στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Συγκέντρωση αδιορίστων

Αύριο Παρασκευή, κινητοποιήσεις πραγματοποιούν και οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενάντια στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Η Πανελλήνια Ενωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών καλεί σε συγκέντρωση στο υπουργείο Παιδείας, αύριο Παρασκευή, στις 12 το μεσημέρι. Βασικό αίτημά τους είναι οι μαζικοί διορισμοί μέσα από την επετηρίδα και κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Η Πανελλήνια Ενωση Αδιορίστων Εκπαιδευτικών ζητά επίσης κάλυψη των πραγματικών κενών στην εκπαίδευση, κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων 2525 και 2640, όχι στην ανεργία των εκπαιδευτικών και την εργασιακή ανασφάλεια των αναπληρωτών. Προχτές, το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας αποφάσισε να κηρύξει 24ωρη απεργία για αύριο, μόνο, όμως, για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση.

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αδιόριστων εκπαιδευτικών στο υπουργείο Παιδείας που έγινε τη Δευτέρα 29 Μάη, σε συνάντηση αντιπροσωπείας των αδιορίστων με τον υπουργό και τον υφυπουργό Παιδείας, οι τελευταίοι εισέπραξαν αρνητικές απαντήσεις στα αιτήματά τους και τη δήλωση ότι η κυβέρνηση στηρίζει το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Χαρακτηριστική, άλλωστε, της εμμονής της κυβέρνησης στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ο οποίος έχει προγραμματιστεί για τον προσεχή Σεπτέμβρη, είναι η επιλογή να μην προχωρήσει φέτος σε διορισμούς εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, για τις οποίες δεν υπάρχουν επιτυχόντες από τον προηγούμενο διαγωνισμό, αλλά να καλύψει τις θέσεις με αναπληρωτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ