Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σοβαρά προβλήματα σε σχολεία της Λούτσας

Στο πρόβλημα συνωστισμού των μαθητών του Γυμνασίου Λούτσας αφορά η Επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε χτες στη Βουλή, το ΚΚΕ.

«Στην περιοχή της Λούτσας λειτουργούν 5 δημοτικά σχολεία, από τα οποία τα 3 στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα κτίρια. Για όλο αυτό το μαθητικό δυναμικό, υπάρχει ένα Γυμνάσιο, που αυτή τη στιγμή έχει περίπου 550 μαθητές. Στο συγκεκριμένο Γυμνάσιο, για να καλυφθούν οι ανάγκες του σε αίθουσες προστέθηκαν 3 κοντέινερ στον προαύλιο χώρο του σχολείου», επισημαίνεται στην Επίκαιρη Ερώτηση.

Και καταλήγει: «Οι ευκαιριακές λύσεις που δίνονται θα καταστήσουν το Γυμνάσιο σε σχολείο - μαμούθ και τα παιδιά θα στοιβάζονται το ένα πάνω στο άλλο. Με δεδομένο τον αντιεκπαιδευτικό χαρακτήρα της λειτουργίας του σχολείου με τόσο πολλούς μαθητές και τη συνεχιζόμενη αύξηση του πληθυσμού στην περιοχή, είναι φανερό ότι δημιουργούνται τεράστια προβλήματα στη φοίτηση των υπαρχόντων και μελλοντικών μαθητών».

Η υπουργός Παιδείας ερωτάται: Πότε θα αποκτήσουν δικά τους κτίρια τα 3 δημοτικά σχολεία, που σήμερα στεγάζονται σε ενοικιαζόμενα; Πώς σκέπτεται το υπουργείο να λύσει το πρόβλημα του συνωστισμού των μαθητών στο υπάρχον Γυμνάσιο Λούτσας, αν υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία 2ου Γυμνασίου Λούτσας και αν υπάρχει, σε ποιο σημείο βρίσκεται η διαδικασία;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ