Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΩΝ
Θερίζει η μαύρη εργασία

Εκλογές από αύριο για ταξικό σωματείο. Κάλεσμα της «Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης»

Εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του «Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια - Καθηγητών» (ΣΕΦΚ) θα γίνουν αύριο, Παρασκευή (10 π.μ. - 5 μ.μ.), μεθαύριο, Σάββατο (11 π.μ. - 5 μ.μ.) και την Κυριακή (11 π.μ. - 5 μ.μ.) στα γραφεία του Σωματείου (Μεσολογγίου 5, 2ος όροφος, Αθήνα).

«Οι εκλογές του ΣΕΦΚ αποτελούν και φέτος μοναδική ευκαιρία για δυνάμωμα του Σωματείου, που αυτόματα θα σημάνει και καλύτερους όρους διεκδίκησης των κατοχυρωμένων δικαιωμάτων μας, αλλά και οροθέτησης νέων στόχων για καλυτέρευση της ζωής μας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση».

«Είναι προφανές ότι στο χώρο των φροντιστηρίων, ένα κατεξοχήν πεδίο εκμετάλλευσης και μαύρης εργασίας, ασκούνται τα τελευταία χρόνια δριμείς πιέσεις κάθε μορφής για τον εργαζόμενο. Χαμηλά ωρομίσθια και ανεπαρκή να συντηρήσουν μια σύγχρονη οικογένεια, εργασιακή καταπίεση και αβεβαιότητα, απλήρωτη υπεραξία για εξωδιδακτική εργασία, ανασφάλιστη εργασία, συνεχόμενη ομηρία τους καλοκαιρινούς μήνες και άλλα πολλά που απογοητεύουν τους χιλιάδες εργαζόμενους καθηγητές σε ένα χώρο που διατείνεται ότι αποτελεί διαβατήριο για την επιτυχία και το μέλλον των νέων», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» αναφέρεται στην οργανωμένη επίθεση του Πανελληνίου Σωματείου Ιδιοκτητών Φροντιστηρίων (ΟΕΦΕ) εναντίον του Σωματείου των Καθηγητών, και την ακόμη σφοδρότερη επίθεση στο Σωματείο των Εργαζομένων στα ξενόγλωσσα φροντιστήρια, με τη δημιουργία εργοδοτικού σωματείου. «Η πολιτική αυτή επίθεση σε συνδυασμό με την αδιαμφισβήτητη νίκη του Σωματείου μας δεν πρέπει να εξετάζεται ανεξάρτητα από άλλα γεγονότα στο συνδικαλιστικό κίνημα και γενικότερα στο χώρο της Παιδείας. Μέσα σε τέτοιες συνθήκες είναι σαφές ότι το μόνο διαβατήριο για τον εργαζόμενο είναι η δημιουργία ενός σωματείου αδέσμευτου, ταξικού, μαζικού, που θα δίνει τη μάχη καθημερινά, που θα βρει αντιμέτωπους τους εργοδότες, που δε θα βασίζεται στην αβεβαιότητα και στους δισταγμούς της ηγεσίας τόσο της Ομοσπονδίας όσο και του κυβερνητικού συνδικαλισμού εν γένει», υπογραμμίζει η «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση» και συμπληρώνει: «Τυχόν ευκαιριακή σύμπραξη από την πλευρά αυτών των φορέων δεν πρέπει να μας ρίχνει στάχτη στα μάτια και να μας αποπροσανατολίζει».

Παράλληλα, αναδεικνύει την αναγκαιότητα συμμετοχής του «σωματείου μας σε ένα ενιαίο ταξικό μαχόμενο μέτωπο, το οποίο θα εξασφαλίσει μεγαλύτερη ακτίνα δράσης και θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες νίκες. Στη συγκεκριμένη κατάσταση εκφραστής αυτής της αναγκαιότητας του εργατικού κινήματος είναι το ΠΑΜΕ. Δεν μπορεί η ενότητα της επίθεσης του κεφαλαίου να βρίσκει διχασμένους τους εργαζόμενους διαφόρων κλάδων, περιορισμένους στα στενά συντεχνιακά τους συμφέροντα».

Καταλήγοντας, η παράταξη καλεί όλους τους εργαζόμενους καθηγητές και κυρίως τους νέους να στηρίξουν και να ενισχύσουν την «Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση», διεκδικώντας τη θέσπιση συμβάσεων αορίστου χρόνου, ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, πραγματικούς μισθούς, ενεργοποίηση των οργάνων ελέγχου των φροντιστηρίων και των συμβάσεων σε όλα τα φροντιστήρια, πραγματικό ταξικό, αδέσμευτο σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ