Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
«Αποχώρησε» ο υπουργός Εργασίας

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Την παραίτησή του από την κυβέρνηση ανακοίνωσε χτες ο υπουργός Εργασίας της Βρετανίας, Ντέιβιντ Μπλάνκετ, έπειτα από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ, ο οποίος την έκανε αποδεκτή «με διστακτικότητα».

Ο Μπλάνκετ παραιτήθηκε λόγω «ευθιξίας» και με «βαθιά θλίψη», καθώς βρέθηκε αντιμέτωπος με κατηγορίες περί σύγκρουσης καθηκόντων, επειδή δε φρόντισε να συμβουλευτεί την αρμόδια υπηρεσία της Βουλής των Κοινοτήτων πριν αναλάβει επιχειρηματικές θέσεις, μετά την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εσωτερικών, το Δεκέμβρη του 2004.

Το περασμένο έτος, ο Μπλάνκετ είχε παραιτηθεί και από το υπουργείο Εσωτερικών, αφού δέχτηκε τα πυρά βουλευτών για την εξασφάλιση άδειας παραμονής στην οικιακή βοηθό της ερωμένης του με «ταχύτατες διαδικασίες».

Στις δηλώσεις του, ο πρώην -πλέον- υπουργός εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη του για το πρόβλημα που προκάλεσε στον Τόνι Μπλερ μετά την παραίτησή του και παραδέχτηκε μάλιστα ότι είναι ένοχος σε τρεις περιπτώσεις και πως τώρα «πληρώνει το τίμημα» γι' αυτό. Από την Ντάουνινγκ Στριτ ανακοινώθηκε πως ο Τόνι Μπλερ εξακολουθεί να εκφράζει την «πλήρη στήριξή του» στον Ντ. Μπλάνκετ και πως αποδέχεται την παραίτησή του «απρόθυμα».

Από την πλευρά του, ο απερχόμενος ηγέτης των Συντηρητικών, Μάικλ Χάουαρντ, έκανε λόγο για «αιμορραγία» της εξουσίας του Τόνι Μπλερ και των Εργατικών.

Τέλος, αργά χτες ανακοινώθηκε ότι ο Τζον Χάτον αντικατέστησε τον Ντέιβιντ Μπλάνκετ στο υπουργείο Εργασίας και Συντάξεων. Ο Χάτον, ως τώρα κατείχε, στο πλαίσιο του κυβερνητικού σχήματος, το λίγο γνωστό στο εξωτερικό αξίωμα του «καγκελάριου του Δουκάτου του Λάνκαστερ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ