Πέμπτη 3 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
Συμπαράσταση στους Σύρους εργαζόμενους

Ευχαριστήρια επιστολή των Συνδικάτων της Συρίας στο ΠΑΜΕ

Από το καραβάνι αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στη Συρία, τον περασμένο Σεπτέμβρη
Από το καραβάνι αλληλεγγύης του ΠΑΜΕ στη Συρία, τον περασμένο Σεπτέμβρη
Την αλληλεγγύη της προς τους εργαζόμενους της Συρίας, που η χώρα τους είναι στο στόχαστρο των Αμερικανών ιμπεριαλιστών, εκφράζει η Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ. Σε επιστολή της προς τη Γενική Ομοσπονδία Συνδικάτων Συρίας η Ομοσπονδία σημειώνει: «Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις προσπάθειες και τις μεθοδεύσεις των Αμερικανών ιμπεριαλιστών να συκοφαντήσουν τη Συρία. Διαβάζουμε για τις απαράδεκτες ενέργειές τους να αξιοποιήσουν τον ΟΗΕ για να επιβάλουν κυρώσεις σε βάρος της χώρας.

Και όλα αυτά με πρόφαση τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι στο Λίβανο.

Η Ομοσπονδία μας εκφράζει την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή της στην εργατική τάξη της Συρίας και σας δηλώνουμε ότι θα ενεργοποιηθούμε ώστε να αποκαλυφθούν τα σχέδια των Αμερικανών και των Ισραηλινών στην ευρύτερη περιοχή μας. Σχέδια που αποβλέπουν στην απομόνωση της Συρίας επειδή δε δέχεται την κατοχή των ΗΠΑ στο Ιράκ και επειδή στηρίζει το δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Είμαστε στο πλευρό σας».

Ευχαριστίες από τα συριακά συνδικάτα

Ευχαριστήρια επιστολή για τη δράση και την αλληλεγγύη του ΠΑΜΕ στον αγώνα του συριακού λαού απέστειλε στην Εκτελεστική Γραμματεία του η Ομοσπονδία Αραβικών Συνδικάτων Συρίας. Στην επιστολή η ανώτατη συνδικαλιστική οργάνωση της Συρίας υπογραμμίζει:

«Αγαπητοί σύντροφοι, φίλοι και αδέρφια του ΠΑΜΕ στην Ελλάδα,

Λάβαμε το μήνυμα αλληλεγγύης από την οργάνωσή σας σε σχέση με τη δικτατορική στρατιωτική απειλή που ασκείται από την αμερικανική κυβέρνηση εναντίον της χώρας μας, της Συρίας. Εχουν μεθοδεύσει αυτήν τη συντονισμένη στρατιωτική απειλή με σκοπό να μας επιβάλουν τους αμερικανικούς και ισραηλινούς όρους. Αυτή η μεθόδευση είναι κατασκευασμένη για να εγκαθιδρύσουν την αμερικανική και ισραηλινή κατοχή στο Ιράκ, στην Παλαιστίνη, στην περιοχή Γκολάν (στη Συρία), με το πρόσχημα της αναζήτησης της αλήθειας για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι, πρωθυπουργού του Λιβάνου».

«Η πίεση που υφίσταται η χώρα μας - σημειώνεται στην επιστολή - είναι μια αφετηρία και μια απόδειξη του τι θα αντιμετωπίσουν όλες οι δυνάμεις που υπερασπίζονται τη φιλία, το σωστό και τη δικαιοσύνη στον κόσμο, ενάντια στην υπερδύναμη των ΗΠΑ. Επίσης, καταδεικνύει την καθαρή κυριαρχία των Αμερικανών στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, μέσω του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Στο Λίβανο ο Γερμανός δικαστής

Ετοιμος να προχωρήσει σε ανάκριση ακόμη και του ίδιου του Σύρου Προέδρου, Μπάσαρ αλ Ασαντ, φέρεται να είναι ο Γερμανός δικαστικός Ντέτλεβ Μέλις, που βρίσκεται, ήδη, στο Λίβανο σχεδιάζοντας τις επόμενες κινήσεις του στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία του Ραφίκ Χαρίρι, έρευνα που θα συνεχιστεί μέχρι τις 15 του Δεκέμβρη. Η συριακή ηγεσία, από την άλλη, αν και διά μέσου του υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε ως «αρνητική και άκρως πολιτική και μεροληπτική» την απόφαση 1636 του Συμβουλίου Ασφαλείας, δηλώνει αποφασισμένη να συνεργαστεί πλήρως και να αποστείλει τους αξιωματούχους της εθελοντικώς να καταθέσουν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ