Τετάρτη 9 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Μαζικά στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Την ανάγκη να αποκτήσει ο αγώνας ταξικά χαρακτηριστικά τονίζει το ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, με αφορμή την αυριανή 24ωρη απεργία

Πανελλαδική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν αύριο οι δημόσιοι υπάλληλοι ενάντια στη διαρκή συρρίκνωση των δικαιωμάτων τους - απόρροια των αντεργατικών πολιτικών των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ στο Δημόσιο, καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που οργανώνει για να στείλουν μήνυμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής, της λιτότητας, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεσαιωνικών ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, της ανατροπής των κοινωνικοασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Να προβάλουν και να διεκδικήσουν το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ.

Στην Αθήνα, οι ταξικές δυνάμεις οργανώνουν απεργιακή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10 το πρωί. Την ίδια ώρα συγκεντρώσεις θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Δημαρχείου, και στην Αλεξανδρούπολη, έξω από το Δημαρχείο. Επίσης, στη Λάρισα θα γίνει συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο στις 10 π.μ. Στην Καρδίτσα, στις 11 π.μ. στη νέα αγορά. Στο Βόλο, το Σωματείο Εργαζομένων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις διοργανώνει συγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Τέλος, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα επτά σωματείων και συνδικαλιστών του δημοσίου στο Νομό Κυκλάδων καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης.

Λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας στην αυριανή απεργία δε θα πραγματοποιηθεί καμία αεροπορική πτήση.

Το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα επισημαίνει «την αναγκαιότητα της συστράτευσης όλων των εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ως βασική προϋπόθεση για δυναμικούς και αποτελεσματικούς αγώνες σύγκρουσης και ρήξης με τη συνολική πολιτική του κεφαλαίου». Σε αντιπαράθεση και με την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, «κάνουμε δική μας υπόθεση την πανδημοσιοϋπαλληλική 24ωρη απεργία» για τη διεκδίκηση αιτημάτων όπως: 1.300 ευρώ κατώτερος βασικός μισθός. Κατάργηση των αντεργατικών νόμων της ευελιξίας και των αντιασφαλιστικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Πλήρης, σταθερή, με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ