Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 68
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οπλοστάσιο στο σπίτι «νονού» της νύχτας

Ασύλληπτος παραμένει ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του 32χρονου Νικ. Γρηγοράκου προχτές στις 2.30 το μεσημέρι, απέναντι από την κεντρική πύλη των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Το θύμα, που εμπλεκόταν σε υποθέσεις προστασίας καταστημάτων, εκβιάσεων και ναρκωτικών, δέχτηκε τρεις σφαίρες στο κεφάλι σχεδόν εξ επαφής, ενώ καθόταν στο παρκάκι μεταξύ των οδών Ευελπίδων και Δοϊράνης, έξω από την καφετέρια «Στεφανία» και περίμενε τον πατέρα του, ο οποίος είχε παρουσιαστεί αυτοβούλως στον 10ο τακτικό ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί για υπόθεση ναρκωτικών. Από εξοστρακισμό ενός βλήματος, τραυματίστηκε στο πόδι και ένας περαστικός, ο Γ. Τσίτσικας, ιδιοκτήτης σχολής οδηγών στην Αρτα.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η Ασφάλεια για την υπόθεση, πραγματοποίησε τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης, αιφνιδιαστικά, κατ' οίκον έρευνα στο σπίτι του Ιωάννη Γιαννόπουλου 38 χρόνων, στον Αγιο Δημήτριο Αττικής και βρήκε 8 πιστόλια μάρκας ZASTAVA των 9 mm, ένα πιστόλι μάρκας ZASTAVA των 7,65 mm, 23 φυσίγγια πυροβόλου όπλου και 6 ψήκτρες καθαρισμού πυροβόλου όπλου. Δύο από τα πιστόλια (ένα των 9 mm και αυτό των 7,65 mm) ήταν σε διαμορφωμένη κρύπτη στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας, έτοιμα προς χρήση, ενώ τα υπόλοιπα σε άλλη κρύπτη στο κάτω μέρος της ντουλάπας βοηθητικού δωματίου, συσκευασμένα με νάιλον και μονωτική ταινία.

Η αστυνομία εκτιμά ότι ο Ι. Γιαννόπουλος, ο οποίος συνελήφθη, προόριζε τα κατασχεθέντα όπλα για τον εξοπλισμό ομάδας συνεργατών του, που ελέγχει, με σκοπό κυρίως την εκβίαση ιδιοκτητών διαφόρων κέντρων διασκέδασης και άλλων καταστημάτων στην περιοχή των νότιων προαστίων. Ετσι, σχημάτισε εναντίον του δικογραφία και τον οδήγησε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η τελευταία άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για διακεκριμένη οπλοκατοχή και τον παρέπεμψε να απολογηθεί σε τακτικό ανακριτή. Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν προέκυψε συμμετοχή του Γιαννόπουλου στη δολοφονία του Γρηγοράκου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ