Παρασκευή 9 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 64
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Νέφος και ζέστη ταλαιπωρούν τους Αθηναίους

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σε συνδυασμό με τις αρκετά υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν χτες στο Λεκανοπέδιο, έκαναν το βίο των εκατομμυρίων κατοίκων της πρωτεύουσας αβίωτο. Και το πιο άσχημο είναι ότι η ίδια περίπου κατάσταση - τουλάχιστον από πλευράς νέφους - θα διατηρηθεί και σήμερα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΕΡΠΑ, το νέφος «έπνιγε» από τις 9 χτες το πρωί μέχρι και αργά το μεσημέρι σχεδόν όλες τις περιοχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Αθήνας, δημιουργώντας ασφυκτική ατμόσφαιρα. Κι αυτό λίγες μόλις μέρες μετά την Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος, κατά την οποία οι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες ισχυρίζονταν ότι έλυσαν όλα τα προβλήματα... Η μεγαλύτερη τιμή του διοξειδίου του αζώτου μετρήθηκε στις 12 το μεσημέρι στην οδό Πατησίων όταν έφτασε στα 349 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, με όριο επιφυλακής τα 200. Αυξημένες όμως τιμές του ίδιου ρύπου μετρήθηκαν ακόμη στη Γεωπονική (236 μικρογραμμάρια στις 11 π.μ.), στη Νέα Σμύρνη (225 μικρογραμμάρια στις 10 π.μ.) και στον Πειραιά (209 μικρογραμμάρια στις 10 π.μ.).

Να σημειώσουμε ότι παρ' όλα αυτά, το ΥΠΕΧΩΔΕ στην επίσημη ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει την ποιότητα της ατμόσφαιρας μέτρια, ενώ με βάση τις προβλεπόμενες μετεωρολογικές συνθήκες αναφέρει ότι και σήμερα προβλέπεται να επικρατήσει η ίδια κατάσταση.

Στο μεταξύ χτες την αποπνικτική ατμόσφαιρα επέτεινε και η υψηλή θερμοκρασία που επικράτησε σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου, φτάνοντας τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Σήμερα ωστόσο από αυτή την άποψη οι προβλέψεις της ΕΜΥ είναι σχετικά παρήγορες, καθώς ναι μεν αναμένεται αίθριος καιρός με ασθενείς ανέμους και με θερμοκρασία που θα φτάσει τους 35 βαθμούς Κελσίου, αλλά από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ είναι πιθανόν να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά της Αττικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ