Σάββατο 12 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Συμμετοχή σε διεθνείς δραστηριότητες

- Η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, θα εκπροσωπήσει το Κόμμα στη μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης στη σοσιαλιστική Κούβα, στο Παρίσι σήμερα 12 του Νοέμβρη. Η εκδήλωση οργανώνεται από τον «Πόλο για την Κομμουνιστική Αναγέννηση στη Γαλλία» με την υποστήριξη προσωπικοτήτων, καλλιτεχνών, συνδικαλιστικών οργανώσεων και κινημάτων από Βέλγιο, Δανία, Ελλάδα, Ισπανία, Πορτογαλία. Η συγκέντρωση θα αποτελέσει και μια πρώτη διεθνή εκδήλωση αλληλεγγύης στους τωρινούς αγώνες στη Γαλλία και αντίστασης στο στρατιωτικό νόμο που επέβαλε η γαλλική κυβέρνηση.

- Αναχώρησε για το Βελιγράδι ο Στρατής Κόρακας, στέλεχος του ΚΚΕ, για να συμμετάσχει στη συνάντηση της «Επιτροπής Συμπαράστασης στον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς». Στη διήμερη συνάντηση, στις 12 και 13 Νοέμβρη, στο Βελιγράδι, θα συμμετέχουν ακόμα οι Ράμσεϊ Κλαρκ από τις ΗΠΑ, ο Β. Βαλκάνοφ από τη Βουλγαρία, αντιπροσωπεία της Ρωσικής Βουλής, καθώς και προσωπικότητες από τη Γερμανία, την Ιταλία και άλλες χώρες.

- Σε σεμινάριο για το σοσιαλισμό, που οργανώνει η Κομματική Οργάνωση της Πράγας του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας - Μοραβίας (Τσεχίας), σήμερα 12 Νοέμβρη, συμμετέχει ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ και του Κέντρου Μαρξιστικών Ερευνών. Στη συνάντηση θα συμμετέχουν μαρξιστές μελετητές από τη Μ. Βρετανία, την Ιταλία, τη Δανία και τη Σλοβακία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ