Σάββατο 12 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Απλώνεται η δουλιά με στόχο την υπερκάλυψη των πλάνων

Με αισιοδοξία και ένταση των προσπαθειών συνεχίζεται και εξαπλώνεται μέρα τη μέρα η δουλιά των κομμουνιστών για την υπερκάλυψη των πλάνων της Οικονομικής Εξόρμησης. Σ' αυτή τη μάχη κάποιες οργανώσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας μέρες της δίμηνης αυτής μάχης.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Αχτίδας Βορειοδυτικών συνοικιών της Κομματικής Οργάνωσης Αθήνας του ΚΚΕ, η οποία βρίσκεται πρώτη στην κάλυψη του πλάνου στην ΚΟΑ.

Εχοντας καλύψει από την προηγούμενη Δευτέρα το 43,87% του πλάνου της, η Αχτίδα Β/Δ συνοικιών έχει ήδη αποκομίσει πλούσια πείρα.Με την έναρξη της Οικονομικής Εξόρμησης έδωσε ιδιαίτερο βάρος στο σχεδιασμό της δουλιάς και παρόλο που το πλάνο είναι ιδιαίτερα αυξημένο, μπήκε στη μάχη με το κουπόνι, με την αισιοδοξία ότι υπάρχουν δυνατότητες το πλάνο να υπερκαλυφτεί. Εγκαιρα, μαζί με τα μέλη του Κόμματος, χρεώθηκαν κουπόνια και κατάρτισαν τα προσωπικά τους πλάνα φίλοι και οπαδοί που δραστηριοποιούνται στο πλευρό του Κόμματος.

«Η αξιοποίηση της πείρας μέσα από τους αγώνες που έχουμε αναπτύξει, οι σταθεροί δεσμοί με εργαζόμενους, νέους, άνεργους, ΕΒΕ, συνταξιούχους στην περιοχή, συνέβαλαν να έχουμε μια καλή εκκίνηση, να είμαστε στην πρώτη θέση των οργανώσεων της ΚΟΑ», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Μανώλης Χαλκιαδάκης, γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής.

Η εμπειρία της Αχτίδας από τις πρώτες μέρες της Οικονομικής Εξόρμησης μεταδίδει αισιοδοξία για τις δυνατότητες που ανοίγονται σε όλες τις Κομματικές Οργανώσεις για κάλυψη των πλάνων και αναδεικνύει το έδαφος που υπάρχει για πολιτική δουλιά. «Παρ' όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι λαϊκές οικογένειες, ακρίβεια, ανεργία, μείωση του βιοτικού επιπέδου, απόρροια της αντιλαϊκής πολιτικής, δεν αντιμετωπίσαμε αρνήσεις όπου απευθυνθήκαμε. Από το υστέρημά τους όλοι βοηθούν οικονομικά το ΚΚΕ, ανάλογα με τις δυνατότητές τους» τονίζει ο Μ. Χαλκιαδάκης.

Από την πείρα της Αχτίδας Β/Δ συνοικιών, επιβεβαιώνεται ότι οι εργαζόμενοι γνωρίζουν πως στην επιθετικότητα του καπιταλισμού, η μόνη αντίδραση προέρχεται από το ΚΚΕ, το οποίο πέρα από την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων προβάλλει και τη μόνη διέξοδο στα προβλήματά τους. Αυτή η σταθερή στάση του ΚΚΕ, ανεβάζει το κύρος του στο λαό, γεγονός που συμβάλλει στην κατανόηση από πλατιά λαϊκά στρώματα της ανάγκης για την οικονομική του ενίσχυση, καθώς και ότι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι έχουν συμφέρον από την ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

«Αυτό - σημειώνει - επιβεβαιώνεται καθημερινά, στους χώρους δουλιάς, στα εργοστάσια, στα σούπερ μάρκετ, σε μαγαζιά, στα σχολεία που συζητάμε μαζί τους, δεν αρνούνται να δώσουν από το υστέρημά τους οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα, για να γίνει, όπως μας λένε, πιο δυνατό και να παλεύει από καλύτερες θέσεις για τα λαϊκά συμφέροντα».

Ενδεικτικό των δυνατοτήτων και του κύρους του ΚΚΕ είναι το παράδειγμα ενός απολυμένου εργάτη που, παρά τις δυσκολίες, με ευχαρίστηση ενίσχυσε το Κόμμα, όπως και μαθητών που από το χαρτζιλίκι τους προσφέρουν οικονομική βοήθεια. Παραδείγματα ανθρώπων, που προφανώς δε συνέβαλαν με τεράστια ποσά στην οικονομική εξόρμηση και αναδεικνύουν την ανάγκη να απευθυνθεί η οργάνωση πλατιά, μαζικά, συνδυάζοντας την καθημερινή ιδεολογική - πολιτική - συνδικαλιστική παρέμβαση με την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ.

Καθοριστικός παράγοντας στην επιτυχία της Οικονομικής Εξόρμησης είναι η πρωτοπόρα δράση των κομματικών μελών και στελεχών του Κόμματος. «Το άνοιγμα των ΚΟΒ στους τόπους δουλιάς και στις γειτονιές, η ισχυροποίηση και διαμόρφωση στέρεων πολιτικών δεσμών με εργαζόμενους, άνεργους, νεολαία, φτωχά λαϊκά στρώματα - που είναι στοιχείο της περιοχής - έχουν αποτελέσματα και στην οικονομική ενίσχυση», λέει ο Μ. Χαλκιαδάκης. Τα μέχρι τώρα ελπιδοφόρα αποτελέσματα στην κάλυψη των πλάνων των ΚΟΒ της Αχτίδας, δίνουν το σύνθημα για αποφασιστική ένταση των ρυθμών δουλιάς, για κλιμάκωση τέτοια, που και την ίδια την Αχτίδα θα ωθήσει στην κάλυψη του πλάνου, αλλά και στις υπόλοιπες κομματικές οργανώσεις θα δώσει αισιοδοξία, ώστε να συνεχίσουν εντείνοντας τους ρυθμούς τους για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Δυναμικά στη μάχη η Λευκάδα

Στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά βρίσκεται η ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ. Κάλυψε, ήδη, τα 42,8% του πλάνου της τις πρώτες μέρες της πολιτικής αυτής μάχης. Η οργανωμένη και προγραμματισμένη δουλιά από τα μέλη του Κόμματος, που με αυτοθυσία δίνουν και αυτή τη μάχη, αξιοποιώντας και τους στενούς ιστορικούς και κοινωνικοπολιτικούς δεσμούς που έχουν αναπτυχθεί διαχρονικά με το ΚΚΕ στο νησί, φαίρνει απτά αποτελέσματα. Ετσι, η ανταπόκριση από τους εργαζόμενους και το λαό του νησιού που εκτιμά τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ στην ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος γενικότερα έχει οδηγήσει τις κομματικές οργανώσεις της ΝΕ Λευκάδας στα θετικά αυτά αποτελέσματα των πρώτων ημερών της Οικονομικής Εξόρμησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνειδητής και ανυποχώρητης δράσης, της αυτοθυσίας για να επιτευχθούν οι στόχοι του Κόμματος για την πολιτική και οικονομική του ενίσχυση αποτελεί η αγωνιστική στάση μελών και φίλων του Κόμματος μεγάλης ηλικίας. Υπάρχουν περιπτώσεις φίλων και συντρόφων που έδωσαν τη μάχη της Οικονομικής Εξόρμησης μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής τους.

Οι δεσμοί που έχει αναπτύξει το ΚΚΕ στην Λευκάδα είναι δεσμοί αίματος με τους εργαζόμενους, τους αγρότες και τα ευρύτερα λαϊκά στρώματα. Ξεκινάνε από χρόνια και αποτυπώνονται στους αγώνες που έχουν αναπτυχθεί για τα συμφέροντα των εργαζομένων και του λαού. Αυτό μας φορτώνει με μεγαλύτερες ευθύνες για να ανταποκριθούμε στα σημερινά επίπεδα παραπέρα ανάπτυξης της δράσης μας για πολύπλευρη ενίσχυση του ΚΚΕ. Κάτι που θα ωφελήσει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και του λαού μας, τονίζει στο «Ρ» η γραμματέας της ΝΕ Λευκάδας του ΚΚΕ Γ. Σιγανού.

Πρωτοπόρα ΚΟΒ είναι της Παιδείας, που έχει «πιάσει» το 60% του πλάνου της και ακολουθεί των ΕΒΕ, που βρίσκεται αντίστοιχα στο 55%, ενώ προβάλλουν μεγάλα περιθώρια και δυνατότητες να εντείνουν τη δράση τους για την Οικονομική Εξόρμηση ακόμη περισσότερα κομματικά μέλη. Αντίστοιχα ικανοποιητικά είναι και τα αποτελέσματα έως σήμερα από την ΚΟΒ Εργατοϋπαλλήλων, αποτυπώνοντας τη δράση που αναπτύχθηκε το προηγούμενο διάστημα στους ιδιωτικούς υπαλλήλους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ