Σάββατο 12 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Επικίνδυνες ταυτίσεις

Παπαγεωργίου Βασίλης

Δηλώσεις του Χ. Κίφερ, προέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Αστυνομικών, χρησιμοποιεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), σε χτεσινό δελτίο Τύπου, που εκδόθηκε με αφορμή τα τελευταία γεγονότα στη Γαλλία, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της ΠΟΑΣΥ στους Γάλλους αστυνομικούς. Σε μια απ' αυτές αναφέρεται ότι «η βία κατά της Αστυνομίας είναι βία κατά της ίδιας της κοινωνίας», ενώ μια άλλη σημειώνει ότι «οι αστυνομικοί πολύ συχνά πρέπει να υποστούν τις συνέπειες, όταν τα κοινωνικά προβλήματα δεν επιλύονται εγκαίρως».

Δεν αναφέρεται το παραμικρό, όμως, για τη βία της πολιτικής, που γεννά και αναπαράγει τη φτώχεια, την ανεργία, την περιθωριοποίηση, την εξαθλίωση και τις κάθε λογής κοινωνικές αδικίες και ανισότητες. Και, βέβαια, δεν αναφέρεται το παραμικρό στο γεγονός πως η απάνθρωπη αυτή πολιτική εφαρμόζεται και υλοποιείται με τη βοήθεια του κράτους και των κατασταλτικών του μηχανισμών, ανάμεσά τους και της Αστυνομίας.

Με δυο λόγια, τα πράγματα στην καπιταλιστική κοινωνία είναι περισσότερο σύνθετα απ' όσο θέλει να τα παρουσιάσει ο κ. Κίφερ. Και, τέλος πάντων, η ταύτιση ενός κρατικού μηχανισμού καταστολής με την κοινωνία δεν είναι μόνο εξόφθαλμα λαθεμένη, αλλά και επικίνδυνη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ