Κυριακή 13 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Με αισιοδοξία εντείνουμε τους ρυθμούς

Πλούσιες εμπειρίες από τη δράση της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά που προηγείται στην πανελλαδική άμιλλα

Η δίμηνη πανελλαδική Οικονομική Εξόρμηση του ΚΚΕ μπαίνει στη δεύτερη βδομάδα της, προβάλλοντας την ανάγκη έντασης των ρυθμών δουλιάς. Οι αυξημένες ανάγκες και τα ανάλογα αυξημένα πλάνα των κομματικών οργανώσεων, επιβάλλουν την αποτελεσματικότερη δράση των δυνάμεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αλλά και τη συμβολή ενεργά στη μάχη περισσότερων φίλων και οπαδών. Η πλούσια πείρα των κομματικών οργανώσεων από προηγούμενες οικονομικές εξορμήσεις, αλλά και η πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών στους αγώνες των εργαζομένων και του λαού, αποτελούν τη στέρεη βάση που δικαιολογεί την υπάρχουσα αισιοδοξία. Εκείνο που είναι απαραίτητο είναι οι ρυθμοί δουλιάς να ενταθούν, να μην υπάρξει ούτε μια μέρα που η καθημερινή δραστηριότητα των κομμουνιστών δε θα συνοδεύεται από κάλεσμα ενίσχυσης και οικονομικά του αγώνα του ΚΚΕ.

Αρκετές οργανώσεις παρουσιάζουν ιδιαίτερα ελπιδοφόρα αποτελέσματα από τις πρώτες κιόλας μέρες της δίμηνης αυτής μάχης. Η πλούσια εμπειρία που έχουν αποκομίσει, αλλά και τα παραδείγματα από τη μέχρι τώρα δράση τους, αναδεικνύουν τις τεράστιες δυνατότητες συνολικά των οργανώσεων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Πειραιάς: Μετράει η έγκαιρη προετοιμασία

Η έγκαιρη προετοιμασία της Κομματικής Οργάνωσης του Πειραιά στην σχεδίαση της δουλιάς για το άνοιγμα της Οικονομικής Εξόρμησης την οδήγησε να έχει ήδη καλύψει το 31,58% του πλάνου της.


Τα μέλη και τα στελέχη της ΚΟΠ αξιοποίησαν την εμπειρία από προηγούμενες οικονομικές εξορμήσεις, παρά το γεγονός ότι το φετινό πλάνο είναι αυξημένο κατά 45% από το περυσινό. Η εκτίμηση όμως που κυριαρχεί στην Οργάνωση είναι ότι υπάρχουν οι δυνατότητες και αποδεικνύεται από τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μέσα από ένα πλατύ άνοιγμα στους εργαζόμενους, να συνεχιστούν οι ρυθμοί και να υπερκαλυφτεί το οικονομικό πλάνο σε συνδυασμό με τους πολιτικούς στόχους της Κομματικής Οργάνωσης.

«Αυτό που πραγματικά εκτιμάται ότι βοήθησε, εξήγησε μιλώντας στον «Ρ» ο Παναγιώτης Γιαννακόπουλος, μέλος του Γραφείου της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΠ και γραμματέας της Εργατοϋπαλληλικής Αχτίδας, είναι η καλή συζήτηση που έγινε στα όργανα του Κόμματος για την πολιτική σημασία της Οικονομικής Εξόρμησης, καθώς και για το πώς οι ΚΟΒ θα οργανώσουν καλύτερα τη δουλιά τους για να πιάσουν το πλάνο τους. Μέσα στις συνελεύσεις έγινε καλή κουβέντα για να σχεδιάσουν οι ΚΟΒ ατομικό πλάνο του κάθε συντρόφου, με συγκεκριμενοποίηση για το πώς θα το φέρει σε πέρας. Δηλαδή πριν φτιάξουμε το πλάνο του, ξέραμε πού θα απευθυνθεί κι έγινε προσπάθεια να διευρυνθούν οι κατάλογοι με τους ανθρώπους από τους οποίους θα ζητήσουμε οικονομική ενίσχυση, ενώ βρήκαμε μεγάλη ανταπόκριση από το νέο κόσμο στον οποίο απευθυνθήκαμε».

Απαντώντας στο ερώτημα σε ποιους απευθυνόμαστε, πρόσθεσε: Κυρίως σε ανθρώπους της εργατικής τάξης με τους οποίους έχουμε παλέψει μαζί. Σε ανθρώπους με τους οποίους είχαμε κοινούς αγώνες και που αναγνωρίζουν την προσπάθεια που κάνουν σήμερα οι κομμουνιστές για την υπεράσπιση και διεύρυνση των εργατικών κατακτήσεων. Παράλληλα αξιοποιήσαμε αυτό που εισπράττουμε σήμερα από τον κόσμο, αυτό που λένε: «Ευτυχώς που είσαστε εσείς οι κομμουνιστές και παλεύετε», ενώ έπαιξε ρόλο και ο ενθουσιασμός που υπήρχε στις γραμμές της Οργάνωσης ότι μπορεί να πιάσει το πλάνο της. Παράλληλα το κλείσιμο κάθε Δευτέρα διατηρεί αυτόν τον ενθουσιασμό και ανέπτυξε την άμιλλα ανάμεσα στις Οργανώσεις.

Στην άμιλλα των Οργανώσεων πρώτη είναι ο ΚΟ Ναυτεργατών, που έχει ήδη καλύψει το 48% του πλάνου της, ακολουθεί η Αχτίδα Κοκκινιάς με 39%, η Αχτίδα Κορυδαλλού με 37% η Αχτίδα Α' Πειραιά με 29% η Εργατοϋπαλληλική Αχτίδα με 26% και η Αχτίδα των Δυτικών συνοικιών με 22%.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ