Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ
Σε μαρασμό τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα

Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό Πολιτισμού κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Τάκης Τσιόγκας, για τα Δημοτικά Περιφερειακά Θέατρα, που, όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, είναι «από τις λίγες εστίες πολιτισμού στην περιφέρεια της χώρας και τα οποία κινδυνεύουν σοβαρά από την απαξίωση του υπουργείου, η οποία εκφράζεται κυρίως μέσω της υποχρηματοδότησής τους».

Ο βουλευτής σημειώνει ότι «για τα 16 ΔΗΠΕΘΕ, το 2005 ενεγράφησαν στον κρατικό προϋπολογισμό μόλις 2,9 εκατομ. ευρώ, μειωμένα σε σχέση με το 2004, όταν το κόστος όλων των υπηρεσιών και προϊόντων καθημερινά μεγαλώνει και φυσικά και το κόστος λειτουργίας των ΔΗΠΕΘΕ» και επισημαίνει ότι «η ανάγκη παρέμβασής τους με υψηλού επιπέδου καλλιτεχνικό έργο που αναδεικνύει την τοπική παράδοση και τις τοπικές καλλιτεχνικές δυνάμεις μαζί και τη σύγχρονη δημιουργία καθημερινά μεγαλώνει, τα θέατρα αυτά αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα, συρρικνώνεται η δράση τους ή επαναλαμβάνουν το ρεπερτόριο εμπορικών θεάτρων για να επιβιώσουν. Το ΥΠΠΟ πρέπει να αλλάξει τακτική απέναντί τους, διαφορετικά θα χρεωθεί το μαρασμό και την απαξίωσή τους».

Τέλος, ο βουλευτής ρωτά τον υπουργό: «Θα αυξήσει ουσιαστικά την επιχορήγησή τους άμεσα με τον προϋπολογισμό του 2006 έως και το διπλασιασμό της, ώστε να αντεπεξέλθουν στο ρόλο και τις υποχρεώσεις τους; Τι μέτρα μελετά και με ποιες διαδικασίες, ώστε από κοινού με τους δήμους και τους φορείς κάθε περιοχής να εξασφαλιστεί η υψηλή ποιότητα των έργων τους;»


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ