Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εργα Μπουζιάνη στο Μπενάκη

Εβδομήντα συνολικά λάδια, υδατογραφίες και σχέδια του Γιώργου Μπουζιάνη φιλοξενεί η έκθεση που εγκαινιάζεται σήμερα στο Μουσείο Μπενάκη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη από το 1977 αναδρομική έκθεση έργων του Γ. Μπουζιάνη. Το υλικό της προέρχεται από τη συλλογή του Βασίλη Ι. Βαλαμπού. Επί 27 χρόνια ο Β. Βαλαμπού προσπαθεί να εντοπίσει τις διασπαρμένες δημιουργίες του Γ. Μπουζιάνη και να ανασυστήσει την ενότητα της καλλιτεχνικής του παραγωγής, συγκροτώντας την πλουσιότερη ιδιωτική συλλογή έργων του σπουδαίου ζωγράφου.

Οπως αναφέρθηκε στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου: «Μέσα από τα έργα της έκθεσης αναδεικνύεται το ιδιαίτερο ζωγραφικό ύφος ενός σημαντικού εκπροσώπου του εξπρεσιονισμού. Ο Μπουζιάνης, μετά από σύντομη θητεία στον ακαδημαϊσμό, στο ρεαλισμό και τον ιμπρεσιονισμό, διαμόρφωσε ένα προσωπικό εξπρεσιονιστικό ιδίωμα, που τον κατέταξε στην ελληνική πρωτοπορία».

Την έκθεση (διάρκεια έως τις 5/2), συνοδεύει καλαίσθητος κατάλογος (εκδόσεις «Αδάμ»), ο οποίος περιλαμβάνει φωτογραφίες, βιβλιογραφική τεκμηρίωση των έργων και κείμενα των: Α. Δεληβοριά, Β. Βαλαμπού, Χρ. Μπότσογλου και Σ. Παπά. Στα πλαίσια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, ενώ καθημερινά (2μμ.) θα προβάλλεται στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη, η ταινία «Γιώργος Μπουζιάνης» σε σκηνοθεσία Κώστα Μαχαίρα, από την εκπομπή «Παρασκήνιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ