Τετάρτη 16 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 36
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΟ
Φορτώνουν το Βοτανικό με 600.000 τ.μ. μπετόν!

Η περιοχή Ελαιώνα στο Βοτανικό θα γίνει απέραντο μπετόν
Η περιοχή Ελαιώνα στο Βοτανικό θα γίνει απέραντο μπετόν
Βασιλικότερος του βασιλέως από το Δήμο Αθηναίων στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ιδιοκτητών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναδεικνύεται ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς. Ετσι, μετά τη χτεσινή του συνάντηση με την δήμαρχο Αθηναίων Ντ. Μπακογιάννη έκανε λόγο για καθορισμό στην περιοχή του Βοτανικού συντελεστή δόμησης 3. Εναν συντελεστή «μαμούθ», αφού - με δεδομένο ότι η έκταση που που προορίζεται για το γήπεδο ανέρχεται σε 200 στρέμματα - επιτρέπει να κτιστούν 600.000 τετραγωνικά μέτρα μπετόν!

«Στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας - δήλωσε συγκεκριμένα ο Γ. Σουφλιάς, θέτοντας την ταφόπλακα ακόμη και σ' αυτό το ισχνό Προεδρικό Διάταγμα προστασίας του Ελαιώνα που θεσμοθέτησε η προηγούμενη κυβέρνηση - υπάρχει συντελεστής δόμησης 3 και πρέπει να μεταφερθεί στο Βοτανικό με νομοθετική πρωτοβουλία του ΥΠΕΧΩΔΕ για να μπορεί να γίνει το γήπεδο». Μόνο που με τέτοιο συντελεστή δε χτίζεται μόνο ένα γήπεδο - μεγαθήριο, μαζί με όλες τις υποστηρικτικές του εγκαταστάσεις, αλλά και πάμπολλες εμπορικές και ψυχαγωγικές χρήσεις που θα ενισχύσουν την κερδοφορία των ιδιοκτητών της ΠΑΕ.

Σημειώνουμε ότι, σύμφωνα με σχήμα που έχει επιλεγεί από κυβέρνηση και Δήμο Αθηναίων - με εξαίρεση τη «Συμπαράταξη για την Αθήνα» - οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ θα εκμεταλλεύονται όλες αυτές τις εγκαταστάσεις για 49 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να βάλουν καν το χέρι στην τσέπη! Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του υπουργού, σύμφωνα με την οποία τα λεφτά για την κατασκευή των έργων υποδομής στο Βοτανικό θα πρέπει να αναζητηθούν από το υπουργείο Οικονομίας...

Οσον αφορά τα 18,7 στρέμματα του γηπέδου της Λ. Αλεξάνδρας, μόλις απελευθερωθούν, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ δήλωσε ότι σ' αυτά θα διαμορφωθεί «καθαρό άλσος». Ωστόσο, δεν απέκλεισε την κατασκευή γκαράζ δυναμικότητας έως και 900 θέσεων στάθμευσης, ενός αναψυκτηρίου έως 150 τ.μ., αλλά και του «μουσείου του Παναθηναϊκού» έκτασης 2 στρεμμάτων. Τουλάχιστον στα λόγια απέκλεισε την κατασκευή ενός τεράστιου εμπορικού κέντρου, το οποίο εν ονόματι της... ανάπλασης, σχεδίαζε να χωροθετήσει εκεί ο Δήμος Αθηναίων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ