Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2005 (32 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ)
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Από το Πολυτεχνείο στο αμερικάνικο προξενείο

Η ΦΕΑΠΘ (Φοιτητική Ενωση Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης) καλεί σήμερα σε συγκέντρωση στις 4 μ.μ., στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, από όπου θα ξεκινήσει κι η πορεία προς το αμερικάνικο προξενείο. Καλούν, επίσης, η ΕΣΗΕΜ-Θ κι η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Θεσσαλονίκης.

  • Σε προσυγκέντρωση στις 4 μ.μ. στην Εμπορική Πύλη της Εκθεσης, που θα καταλήξει στη συγκέντρωση της ΦΕΑΠΘ, καλεί η τοπική Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους νέους εργαζόμενους.

Τιμώντας την 32η επέτειο του Πολυτεχνείου η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, το λαό και τη νεολαία της πόλης να πάρει μαζικά μέρος στην αντιιμπεριαλιστική συγκέντρωση και πορεία που διοργανώνει η ΦΕΑΠΘ.

Κεντρική Εκδήλωση της ΚΝΕ

«Οι τρεις δεκαετίες ήταν η αρχή εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» αντήχησε στο φουαγιέ της Πολυτεχνικής Σχολής από εκατοντάδες νέους και νέες με το άνοιγμα της κεντρικής εκδήλωσης των Οργανώσεων Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ για την 32η επέτειο του Πολυτεχνείου, που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι. Από το βήμα της εκδήλωσης έγινε ομιλία εκ μέρους της ΚΝΕ κι ακολούθησαν συναυλία αφιερωμένη στο πολιτικό τραγούδι με τη Μαρία Δημητριάδη και το συγκρότημα της ΚΝΕ.

Τα συνθήματα στο κατάμεστο φουαγιέ του Πολυτεχνείου έπεφταν βροχή. Στο βήμα ανέβηκε ο Δημήτρης Παπατολίδης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και γραμματέας της οργάνωσης Θεσσαλονίκης.

«Αυτό που τους τρομάζει» είπε «είναι πως τούτη η εξέγερση ανέδειξε ένα διαχρονικά αναντίρρητο γεγονός: όταν ο λαός θέλει μπορεί να βάλλει τη δική του σφραγίδα στις εξελίξεις, να γράψει νέες λαμπρές σελίδες στην ιστορία του τόπου μας».

Ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας αναφερόμενος στους αγώνες του σήμερα, σημείωσε ότι μπορεί καθημερινά να μην έχουμε μπροστά μας ηρωικά γεγονότα σαν αυτό του Πολυτεχνείου κι η δράση στις σημερινές συνθήκες να φαίνεται τετριμμένη αλλά «η φλόγα κρατιέται και θα φουντώσει και θα ανοίξει νέες ηρωικές σελίδες στην ιστορία των επαναστατικών κινημάτων, γιατί είμαστε σίγουροι πως το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός είναι ο νέος κόσμος ο σοσιαλισμός».

Η συνέχεια δόθηκε με τη Μαρία Δημητριάδη στο μικρόφωνο να τραγουδά: «Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας οι πρώτοι νεκροί...».

  • Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο ηρώων της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ πραγματοποίησε χτες στις 12 το μεσημέρι πλήθος φορέων. Εκ μέρους του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι ο Κώστας Αβραμόπουλος, γραμματέας της ΚΟΘ του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, κι ο Αγγελος Κατσάνος, γραμματέας Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ και μέλος του ΚΣ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ