Πέμπτη 17 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973 - 2005 (32 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ)
ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ
Διαλέγουμε το δρόμο του αγώνα

Στρατιώτες που υπηρετούν στο 1ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού της ΕΛΔΥΚ, στέλνουν από την Κύπρο το δικό τους μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου:

«32 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τα μηνύματά του παραμένουν επίκαιρα και χαραγμένα στη συνείδησή μας σε πείσμα κάθε προσπάθειας μουσειοποίησης και διαστρέβλωσης.

Εμείς, που υπηρετούμε τη θητεία μας στο μαρτυρικό νησί, τη διχοτομημένη Κύπρο από τους Αμερικανούς και τα όργανά τους, τη δικτατορία, βλέπουμε ότι σήμερα, το μέλλον μας είναι αβέβαιο, και το σκιάζουν η ανεργία, η ανέχεια, η εκμετάλλευση, η περιστολή των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων, ο πόλεμος. Ως αξιόπιστη λύση για το μέλλον μας, μας προβάλλουν το μισθοφορικό στρατό. Επιδιώκουν να συνηθίσουμε σ' όλο αυτό το πολεμικό σκηνικό που στήνουν γύρω μας με αυξανόμενη ένταση τα τελευταία χρόνια. Μας θέλουν καύσιμο υλικό της πολεμικής τους μηχανής που θα επεμβαίνει οπουδήποτε στον πλανήτη με κίνητρο το οικονομικό κέρδος και μακριά από το ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων που πρέπει να είναι η υπεράσπιση των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Εμείς διαλέγουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο του αγώνα, για ζωή με δικαιώματα. Για την ειρήνη, τη μόρφωση, τη δουλιά με δικαιώματα και τον πολιτισμό. Με περισσότερη αποφασιστικότητα θα συμμετέχουμε στους αγώνες για την υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ενάντια στην εκμετάλλευση. Αγώνες που γίνονται καθημερινά στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στους εργασιακούς χώρους, στο στρατό.

Κι αν οι στρατιωτικές μας υποχρεώσεις δε μας επιτρέπουν να είμαστε στις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου όπως τα προηγούμενα χρόνια, η σκέψη μας βρίσκεται εκεί και σίγουρα θα βρεθούμε μαζί ξανά στους αυριανούς αγώνες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ