Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΛΥΓΩΝΟ
Να χτιστεί επιτέλους το σχολείο

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν χτες γονείς και μαθητές τριών σχολείων στο Πολύγωνο, με αίτημα την ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου

Σε συμβολική αποχή από τα μαθήματά τους προχώρησαν χτες το πρωί οι μαθητές των 105ου και 166ου Δημοτικών Σχολείων και του 24ου Γυμνασίου, μετά από απόφαση των Συλλόγων Γονέων των τριών σχολείων και του 24ου Λυκείου Αθήνας, στο Πολύγωνο. Οι γονείς, παίρνοντας την υπόθεση στα χέρια τους, διεκδικούν να ληφθεί απόφαση επαναδέσμευσης του οικοδομικού τετραγώνου 51 και χαρακτηρισμό του ως χώρου για την κατασκευή του 24ου Λυκείου.

Υπενθυμίζεται, ότι το οικοδομικό τετράγωνο 51 είχε απαλλοτριωθεί με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο της Αθήνας για την ανέγερση του νέου σχολικού κτιρίου. Το Δημοτικό Συμβούλιο με νέα παράνομη απόφασή του, ύστερα από πρόταση της πλειοψηφίας, προχώρησε στην αποδέσμευση του οικοπέδου. Το οικοδομικό τετράγωνο παραχωρήθηκε σε ιδιώτη, ο οποίος ξεκίνησε τις εργασίες για την ανέγερση πολυκατοικίας. Τον Απρίλη του 2005 οι Σύλλογοι Γονέων έκαναν προσφυγή στο Εφετείο και το ΣτΕ και τον περασμένο Μάη, το ΣτΕ παίρνει απόφαση για την αναστολή των εργασιών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ