Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΛΑΡΙΣΑ
Καταγγέλλουν την επιχείρηση χειραγώγησης των νέων

Παρέμβαση φορέων για την προώθηση των ιδεών της ιδιωτικής ασφάλισης στα σχολεία

Τη νέα κυβερνητική παρέμβαση στο χώρο της εκπαίδευσης υπέρ του κεφαλαίου, με την προώθηση των «ιδανικών» της ιδιωτικής ασφάλισης, κατήγγειλαν εκπρόσωποι φορέων της Λάρισας, σε συνάντηση που είχαν χτες με τον Περιφερειακό Διευθυντή της εκπαίδευσης Αργ. Χαδούλη. Η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των φορέων - του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, του ΠΑΜΕ, της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, της ΕΛΜΕ, των Ενώσεων Γονέων Λάρισας και Γιάννουλης, του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών και πολλών εργατικών σωματείων - έγινε με αφορμή την αποκάλυψη του «Ρ» ότι τα σχολεία καλούνται σε έναν πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό, που προκηρύσσει η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών για να πλασάρει την ιδιωτική ασφάλιση.

Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Τ. Τσιόγκας, πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, «πρόκειται για ευθεία προσπάθεια επέμβασης στη διαμόρφωση της συνείδησης των μαθητών, που ακολουθεί τις αποφάσεις της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων για τη σύνδεση και την υποταγή της Παιδείας στις ανάγκες της αγοράς και της ανταγωνιστικότητας». Και πρόσθεσε πως «από τη μια, επιχειρείται να διαμορφωθεί στη νεολαία συνείδηση θετική στην ιδιωτική ασφάλιση και παραίτηση του δικαιώματος και της απαίτησης για την κρατική ευθύνη και της δωρεάν δημόσιας για όλους προσφοράς αυτού του κοινωνικού αγαθού και από την άλλη η κυβέρνηση έμπρακτα επιχειρεί να ενισχύσει το πελατολόγιο και τα κέρδη του κεφαλαίου που δραστηριοποιείται στην ιδιωτική ασφάλιση, προωθώντας της κατευθύνσεις της Λισαβόνας».

Στα πλαίσια της συνάντησης οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν ότι και οι δύο διαγωνισμοί έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα των ίδιων μαθητών και των οικογενειών τους, που ανήκουν στην εργατική τάξη και στα μικρομεσαία στρώματα της αγροτιάς και των ΕΒΕ, οι οποίοι και θα εντείνουν την πάλη τους ενάντια στην εισβολή των πολυεθνικών στο χώρο της εκπαίδευσης, διεκδικώντας ενιαία δημόσια δωρεάν Παιδεία κι δημόσια δωρεάν ασφάλιση για όλο το λαό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ