Σάββατο 19 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σε διαρκή αναμέτρηση μ' αυτή την πολιτική

Αγωνιστικό χαιρετισμό στους χιλιάδες φοιτητές που συμμετείχαν στην πορεία του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη απευθύνει η Πανσπουδαστική ΚΣ, ενώ καταδικάζει τα επεισόδια που πυροδότησαν τη γνωστή συζήτηση περί πανεπιστημιακού ασύλου και διά στόματος του υπουργού Δημόσιας Τάξης Γ. Βουλγαράκη.

Σημειώνεται ότι τα επεισόδια που στήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, με γνωστούς πλέον τους πρωταγωνιστές και τους στόχους τους, εκδηλώθηκαν μετά τη λήξη της μεγαλειώδους διαδήλωσης. Το σκηνικό, όπως εξελίχθηκε, αλλά και η βεβαιότητα του υπουργού Δημόσιας Τάξης - γνωρίζει καλύτερα φαίνεται - πως η ομάδα των νεαρών βρισκόταν από νωρίς μέσα στο πανεπιστήμιο, όπου δεν μπορούσε να παρέμβει η αστυνομία λόγω του ασύλου, αποκαλύπτει το καλοστημένο παιχνίδι που με μεγαλύτερη ένταση εξελίσσεται το τελευταίο διάστημα, και στοχεύει στο πανεπιστημιακό άσυλο και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Το καθεστώς αστυνομοκρατίας και ο αποκλεισμός ολόκληρου του κέντρου της Θεσσαλονίκης από νωρίς το μεσημέρι ήρθε να προετοιμάσει το έδαφος για τα βραδινά επεισόδια που, όπως σημειώνει η ΠΚΣ, «συμβάλλουν ώστε να ανοίγει η κουβέντα για το άσυλο σε μια περίοδο που ετοιμάζεται η αλλαγή του νόμου πλαισίου για τα ΑΕΙ... Αλλοιώνουν τα πραγματικά αιτήματα με τα οποία διαδήλωσε ο λαός και οι φοιτητές της Θεσσαλονίκης. Βοηθάνε στο κλίμα τρομοκρατίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση με τα ΜΜΕ και τις κυρίαρχες παρατάξεις, με στόχο να αποτρέψει τη μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις που αμφισβητούν την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ».

Κόντρα σ' αυτή την επιχείρηση, η ΠΚΣ καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ, να δώσουν συνέχεια στην αναμέτρηση με την πολιτική που κουρελιάζει τη ζωή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ