Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ
«Απόφαση - πλήγμα για μικρομεσαίους βιοκαλλιεργητές!»

Την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να κλείσουν οι δημοτικές αγορές βιολογικών προϊόντων καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ) επισημαίνοντας ότι «έχει ως σκοπό να ελεγχθεί από τους εμποροβιομήχανους η βιολογική αγροτική παραγωγή, να αποκλειστούν οι μικρομεσαίοι βιοκαλλιεργητές αγρότες, από την άμεση διάθεση της παραγωγής τους στους καταναλωτές». Οπως τονίζει στην ανακοίνωσή της, «η απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης, της κυβέρνησης, να κλείσουν οι δημοτικές αγορές βιολογικών αγροτικών προϊόντων, στα πλαίσια της εφαρμογής του Ν. 3377/05, αναδεικνύουν μια ακόμη πτυχή αυτού του αντιλαϊκού νόμου, της αντιλαϊκής - αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ γενικότερα, που μέσα από την "απελευθέρωση" των αγορών και υπηρεσιών προσπαθούν να συγκεντρώσουν την παραγωγή - διακίνηση σε λίγα χέρια, αυτά των επιχειρηματιών και του πολυεθνικού κεφαλαίου».

Και σημειώνει: «Αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την υποκριτική στάση της κυβέρνησης και της ΕΕ, που από τη μια μιλάνε για βιολογικά προϊόντα και από την άλλη ανοίγουν το δρόμο στα "μεταλλαγμένα" με την ελεύθερη κυκλοφορία τους και την ελεύθερη καλλιέργειά τους με τα συμβατικά και βιολογικά αγροτικά προϊόντα, προωθούν τις διοξίνες, τα κρεατάλευρα ως ζωοτροφές κλπ. αποκλείοντας την εύρυθμη διακίνηση των προϊόντων των βιοκαλλιεργητών, στο όνομα του κέρδους. Απαιτούμε από την κυβέρνηση, το υπουργείο Ανάπτυξης, να πάρει πίσω την απόφαση για το κλείσιμο των δημοτικών αγορών βιολογικών αγροτικών προϊόντων. Απαιτούμε να λειτουργούν αυτές αποκλειστικά από αγρότες - βιοκαλλιεργητές, χωρίς την παρουσία εμπόρων και μεσαζόντων, χωρίς τον έλεγχό τους από τους οργανισμούς πιστοποίησης και άλλους αυτόκλητους "σωτήρες" των βιοκαλλιεργητών, των μικρομεσαίων αγροτών γενικότερα.

Η ΕΟΑΣΝΛ θεωρεί ότι μέσα από τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς των μικρομεσαίων αγροτών και βιοκαλλιεργητών, που θ' αναλαμβάνουν συνολικά την παραγωγή, διακίνηση, εμπορία και μεταποίηση των συμβατικών και βιολογικών αγροτικών προϊόντων, μπορεί να υπάρξει στα πλαίσια μιας γενικότερης φιλοαγροτικής πολιτικής, μια ριζικά διαφορετική πορεία για το σύνολο της μικρομεσαίας αγροτιάς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συντονίζουν την αγωνιστική δράση τους (2009-12-02 00:00:00.0)
Αγωνιστικό ξεκίνημα από τη Θεσσαλία! (2008-11-26 00:00:00.0)
Αυτοτελείς αγορές ζήτησε το ΚΚΕ (2006-06-02 00:00:00.0)
Διεκδικούν αμιγείς λαϊκές αγορές (2006-05-26 00:00:00.0)
Υπονόμευση της βιολογικής γεωργίας (2005-12-08 00:00:00.0)
Ζητούνται μέτρα για τους βιοκαλλιεργητές (2001-06-15 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ