Παρασκευή 15 Ιούνη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΘΡΑΚΗ
Ζητούνται μέτρα για τους βιοκαλλιεργητές

Για την άδικη μεταχείριση που δέχονται εκ μέρους του κράτους διαμαρτύρονται οι βιοκαλλιεργητές της Θράκης, ζητώντας από την κυβέρνηση να υποστηρίξει με μέτρα τους παραγωγούς που ασχολούνται με τη βιολογική γεωργία. Η Θράκη είναι μια από τις τελευταίες περιφέρειες στην Ελλάδα στον τομέα της βιοκαλλιέργειας, καθώς μόνο 24 άτομα καλλιεργούν με βιολογικό τρόπο.

Οπως τονίζουν σε επιστολή τους δύο εκπρόσωποι των βιοκαλλιεργητών της Θράκης (η Ν.Φαντερσμίσεν, γεωπόνος, ελεγκτής Βιολογικών Προϊόντων στη Θράκη και η Ζ.Σκαρλάτου, βιοκαλλιεργήτρια), αντί το ελληνικό κράτος να υποστηρίζει την προσπάθεια των βιοκαλλιεργητών, έκανε την εγγραφή στο πρόγραμμα επιδότησης τόσο περίπλοκη, με αποτέλεσμα ένα μέρος από τους παραγωγούς να παραιτηθούν από κάθε διεκδίκηση. Μάλιστα με την καινούρια τροποποίηση του προγράμματος επιδότησης για τη βιολογική γεωργία, οι απαιτήσεις υποβολής αιτήσεων έγιναν ακόμη πιο αυστηρές.

«Οι βιοκαλλιεργητές της Θράκης καλούνται να ξεχάσουν τι σημαίνει κρατική υποστήριξη στη βιοκαλλιέργεια. Και οι μελλοντικοί βιοκαλλιεργητές πρέπει να ξέρουν ότι στον τομέα αυτό η Θράκη υστερεί σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα και κυρίως σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Εκεί, με την κρατική υποστήριξη, η αύξηση των βιοκαλλιεργούμενων εκτάσεων ανέρχεται σε 25% ετησίως. Αυτό σημαίνει ότι τα βιολογικά προϊόντα κατέκτησαν μεγάλο μερίδιο στην αγορά της Ευρώπης και οι τιμές των βιολογικών προϊόντων είναι προσιτές στους καταναλωτές. Ολα αυτά τα πλεονεκτήματα φαίνεται δεν έχουν καμία σημασία για την ελληνική κυβέρνηση», τονίζουν στην επιστολή διαμαρτυρίας τους οι δύο εκπρόσωποι των βιοκαλλιεργητών της Θράκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ