Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ
Συντονίζουν την αγωνιστική δράση τους

Αγροτική συγκέντρωση για την Πέμπτη 17 Δεκέμβρη, στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ενιππέα, αποφασίστηκε σε χτεσινή σύσκεψη εκπροσώπων πολλών Αγροτικών Συλλόγων των Φαρσάλων, που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΣΝΛ). Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Ενωση Συνεταιρισμών Φαρσάλων, τέθηκε η επιτακτική ανάγκη έντασης των αγώνων των μικρομεσαίων αγροτών, συσπειρωμένοι στο συνεπές αγροτικό κίνημα, για τη διεκδίκηση λύσεων στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ως αποτέλεσμα της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Προβλήματα, όπως αυτά που αφορούν στις εξευτελιστικές τιμές παραγωγού, στο αυξημένο κόστος παραγωγής, στις αδιάθετες ποσότητες αγροτικών προϊόντων, στον κατακλυσμό της αγοράς από εισαγόμενα προϊόντα. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα θέματα που συζητήθηκαν στη σύσκεψη, είναι οι μεγάλες ποσότητες σιταριού, κριθαριού και καλαμποκιού που δεν έχουν πουληθεί ακόμα, με αποτέλεσμα πολλοί παραγωγοί να κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς εισόδημα.

Οπως τόνισε στη σύσκεψη ο Ρ. Μαρούδας, πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, όσο εφαρμόζεται η ΚΑΠ και γενικότερα η αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, τα προβλήματα αυτά θα οξύνονται και θα πολλαπλασιάζονται, εντείνοντας το ρυθμό ξεκληρίσματος της μικρομεσαίας αγροτιάς. Και υπογράμμισε ότι πίστη σ' αυτή την πολιτική δηλώνει και η «νέα» κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όπως και η προηγούμενη της ΝΔ, γι' αυτό οι μικρομεσαίοι αγρότες δεν πρέπει να της δώσουν καμία πίστωση χρόνου, αλλά ν' οργανώσουν τον αγώνα τους προβάλλοντας, ανάμεσα στ' άλλα, τις διεκδικήσεις για προστασία της εγχώριας παραγωγής, κατώτερες εγγυημένες τιμές και μείωση του κόστους παραγωγής.

Το επόμενο διάστημα, όπως αποφασίστηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ, θα γίνουν συσκέψεις, περιοδείες στα χωριά, τοπικές και περιφερειακές συγκεντρώσεις με στόχο πανελλαδικές συγκεντρώσεις για την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων της μικρομεσαίας αγροτιάς. Η ΠΑΣΥ τονίζει, επίσης, την ανάγκη συμπόρευσης και κοινής δράσης με το εργατικό και ευρύτερα λαϊκό κίνημα, καθώς έχουν κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο, ώστε να μπει φρένο στην αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ, να υπάρξει ένα διακριτό και δυνατό ρεύμα σύγκρουσης με την ΚΑΠ με στόχο την ανατροπή της, γιατί καλύτερη ΚΑΠ μέσα στην ΕΕ των πολυεθνικών και των μονοπωλίων δεν μπορεί να υπάρξει.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγωνιστικό «παρών» των αγροτών (2010-09-15 00:00:00.0)
Συνεχίζονται οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις (2007-01-30 00:00:00.0)
Πιο αποφασιστικά κατά της ΚΑΠ (2002-11-09 00:00:00.0)
«Παγώνουν» τη μικρομεσαία αγροτιά (2002-10-30 00:00:00.0)
Προετοιμάζονται για νέους αγώνες (2002-07-24 00:00:00.0)
Νέες αγωνιστικές αποφάσεις (2002-02-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ