Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Πιο αποφασιστικά κατά της ΚΑΠ

Αγροτική σύσκεψη συγκάλεσε χτες στη Λάρισα η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες των Θεσσαλών αγροτών για την οργάνωση και την επιτυχία των νέων αγροτικών αγώνων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Με στόχο τον καλύτερο συντονισμό της δράσης του αγροτικού κόσμου, χτες πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα σύσκεψη εκπροσώπων Αγροτικών Συλλόγων του νομού που συγκάλεσε η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, (ΕΟΑΣΝΛ), στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε, ενόψει των νέων αγώνων, να συνεχιστούν ακόμα πιο εντατικά οι συγκεντρώσεις, οι συσκέψεις και άλλες αγωνιστικές εκδηλώσεις σε χωριά, δήμους και επαρχίες για την καλύτερη ενημέρωση των αγροτών του νομού.

Τα θέματα συζήτησης που κυριάρχησαν στη σύσκεψη ήταν τα τρέχοντα αγροτικά προβλήματα, οι καταστροφικές προτάσεις της Κομισιόν για την «ενδιάμεση» αναθεώρηση της ΚΑΠ, οι αρνητικές εξελίξεις ύστερα και από τις αποφάσεις της άτυπης Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες και μια σειρά άλλα ζητήματα που «καίνε» τον αγροτικό κόσμο.

Οπως τόνισε, μιλώντας στη σύσκεψη, ο Γ. Πατάκης, πρόεδρος της ΕΟΑΣΝΛ, οι νέοι αγώνες ξεκινούν, με ακόμα πιο καθαρό προσανατολισμό κατά της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, η οποία γίνεται όλο και πιο αντιδραστικότερη, οδηγώντας μαζικά στο ξεκλήρισμα τη μικρομεσαία αγροτιά. Πρόσθεσε, δε, ότι, βεβαίως, οι αγώνες στοχεύουν στην επίλυση άμεσων προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί όλων των αγροτικών προϊόντων, όπως οι βαμβακοπαραγωγοί. Ομως, συνέχισε, για να έχει ουσιαστικά, άμεσα και μακροπρόθεσμα, αποτελέσματα επιβάλλεται να στρέφεται κατά της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που εφαρμόζει η κυβέρνηση με τη στήριξη της ΝΔ, η οποία δημιουργεί, οξύνει και πολλαπλασιάζει τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών.

Με συσκέψεις και συγκεντρώσεις σε χωριά και δήμους συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την οργάνωση των νέων αγώνων και στην Καρδίτσα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που πήρε η διοίκηση της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Νομού. Ανάλογες αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν και στους άλλους θεσσαλικούς νομούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ