Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΑΘΗΝΑΣ
Με όλες τις δυνάμεις για την ισχυροποίηση του Συνδικάτου

Σε κάθε εργοτάξιο, σε κάθε γιαπί, σε κάθε γειτονιά της Αθήνας φτάνει καθημερινά ακόμα πιο δυνατό, ακόμα πιο επιτακτικό το μήνυμα της μαζικής συμμετοχής των οικοδόμων στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου, που συνεχίζονται στα παραρτήματα και στα κεντρικά γραφεία. Τα μέλη και τα στελέχη του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού» «δεν αφήνουν ούτε ώρα να πάει χαμένη» και με καθημερινές εξορμήσεις απλώνουν παντού το κάλεσμα της συμμετοχής αλλά και της υπερψήφισης του συνδυασμού.

Εξηγούν την αναγκαιότητα να δυναμώσει το Συνδικάτο αλλά και η δύναμη των οικοδόμων, για να μπορούν από καλύτερες θέσεις να υπερασπιστούν δικαιώματα και κατακτήσεις και να διεκδικήσουν ακόμα περισσότερα. Για να δυναμώσουν ταυτόχρονα τον ταξικό πόλο στο συνδικαλιστικό κίνημα και τον αγώνα ενάντια στο μεγάλο κεφάλαιο και στους πεμπτοφαλαγγίτες «εργατοπατέρες». Η σημασία της μαζικότητας του Συνδικάτου είναι μεγάλη σε μια κρίσιμη περίοδο για την εργατική τάξη, που δέχεται τη σφοδρή επίθεση σε όλους τους τομείς από κυβέρνηση-εργοδότες-μεγάλο κεφάλαιο. Γιατί ένα μαζικό και ισχυρό και σε ταξική πορεία Συνδικάτο θα συντονίσει καλύτερα τον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική, στη σύγκρουση με τις δυνάμεις του κεφαλαίου, στην παρέμβασή του για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Αυτή τη σημασία αντιλαμβάνονται και οι ίδιοι οι οικοδόμοι, που κάθε μέρα όλο και πιο μαζικά συμμετέχουν στις αρχαιρεσίες, παίρνοντας οι ίδιοι την υπόθεση της ισχυροποίησης του Συνδικάτου στα χέρια τους. Γυρίζουν έτσι την πλάτη τους σε όλες τις βρώμικες επιθέσεις των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ, ΚΕΔΑ και των καρεκλοκένταυρων συνδικαλιστών τους, που θέλουν τη χτυπήσουν το ταξικό Συνδικάτο Οικοδόμων. Οι οικοδόμοι έχουν κάνει ήδη καθαρό πως αντιμετωπίζουν με μεγαλύτερη συσπείρωση στο Συνδικάτο όσους συνεχίζουν τις προσπάθειες για δικαστική παρέμβαση στο Συνδικάτο με ψευδείς ισχυρισμούς για τη νομιμότητα των εκλογών. Εχει γίνει ήδη καθαρό πως με μια τέτοια παρέμβαση θέλουν να περιορίσουν την ανάπτυξη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και να εντάξουν το Συνδικάτο Οικοδόμων στη γραμμή της συναίνεσης και της υποταγής. Για να μείνουν οι οικοδόμοι ανυπεράσπιστοι πάνω στις σκαλωσιές, έρμαια στα συμφέροντα των μεγαλοεργολάβων. Η μαζική συμμετοχή των οικοδόμων στις αρχαιρεσίες και η υπερψήφιση του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού» είναι η απάντηση του κλάδου σ' αυτές τις μεθοδεύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ