Σάββατο 9 Νοέμβρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ
Απεργία για το ασφαλιστικό

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Φάρμακο στις 27 Νοέμβρη μετά από ομόφωνη απόφαση της διοίκησης της Ομοσπονδίας Φαρμάκου ενάντια στις νέες αντιασφαλιστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης και στην πρόθεσή της να συγχωνεύσει το Ταμείο Επικουρικής Ασφαλίσεως Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) με το ΤΕΑΜ.

Τη μέρα της απεργίας θα γίνει συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο θέατρο Γκλόρια και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Ταυτόχρονα, η Ομοσπονδία έχει καλέσει σε σύσκεψη στις 14 Νοέμβρη όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις κλάδων που έχουν επικουρικά ταμεία και αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα για να συντονίσουν τον αγώνα τους. Η Ομοσπονδία έχει καλέσει όλα τα σωματεία - μέλη της να ενημερώσουν τους εργαζόμενους και να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη μαζική συμμετοχή στην απεργία και τη συγκέντρωση στην Αθήνα αλλά και για τοπικές συγκεντρώσεις όπου αυτό είναι δυνατόν.

Οπως σημειώνει συγκεκριμένα στην απόφασή της, κρατάει ανοιχτό και σταθερό μέτωπο αντίστασης και αγώνα για την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και ρυθμίσεων και την ανατροπή αυτής της πολιτικής και επαναφέρει στο σύνολό του το διεκδικητικό πλαίσιο για την κοινωνική ασφάλιση.

Ειδικά για το ΤΕΑΥΦΕ, η Ομοσπονδία διεκδικεί να ισχύσουν οι ρυθμίσεις πριν από το 1992 όπου για 40 χρόνια μέχρι τότε υπήρχε εισφορά 2% των εργοδοτών την οποία το 1983 την κατάργησαν, την ονόμασαν κοινωνικό πόρο και τη μετακύλησαν στις τιμές των προϊόντων. Το 1998 την κατάργησαν αφού είχαν παγώσει το ύψος της από το 1992 με αποτέλεσμα το ταμείο να χάνει κάθε χρόνο 6 δισ. δραχμές όταν οι εισφορές των εργαζομένων συνεχώς αυξάνουν. Γι' αυτό η Ομοσπονδία απαιτεί επαναφορά της εργοδοτικής εισφοράς και απόδοσης από την κυβέρνηση των χρωστούμενων. Ακόμα διεκδικεί να ενταχτούν οι εργατοτεχνίτες και άλλες ειδικότητες στο ταμείο και να σταματήσει ο οικονομικός στραγγαλισμός και η αφαίμαξη του ταμείου προς τρίτους κάτι που μεταφράζεται σε πολλά δισεκατομμύρια.

Η Ομοσπονδία και με πρόσφατο έγγραφό της προς τη διοίκηση του ταμείου έχει κάνει ξεκάθαρο ότι διαφωνεί με την απόφαση της κυβέρνησης για συγχώνευση του ταμείου στο ΤΕΑΜ ή άλλη αλλαγή ή ομαδοποίηση. Δηλώνει ακόμα ότι απορρίπτει τη θέση της κυβέρνησης για διαχωρισμό του εφάπαξ από το ταμείο και δημιουργία Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου. Εχει καλέσει ακόμα τη διοίκηση του ταμείου να μην κάνει καμία συζήτηση καθώς οι μόνοι αρμόδιοι είναι οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι που σηκώνουν το μεγάλο βάρος των εισφορών. Αντίθετα καλεί τη διοίκηση να συμπαραταχτεί και να υιοθετήσει το αίτημα που προβάλλουν όλα τα Συνδικάτα του κλάδου να ενταχθούν στο ταμείο οι εργατοτεχνίτες και άλλες ειδικότητες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ