Τετάρτη 2 Δεκέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παράνομη η απόφαση για το Δέλτα του Νέστου

Η απόφαση του πρώην υπουργού ΠΕΧΩΔΕ με την οποία χαρακτηρίστηκαν με υπουργική απόφαση Εθνικό Πάρκο το Δέλτα του Νέστου και οι λίμνες Βιστωνίδα και Ισμαρίδα είναι παράνομη. Αυτό θα υποστηρίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, στη σημερινή συζήτηση στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας η εισηγήτρια Αικ. Σακελλαροπούλου.

Η σύμβουλος Επικρατείας, χωρίς να μπει στην ουσία της υπόθεσης, θα αναφέρει ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία ο χαρακτηρισμός μιας περιοχής ως Εθνικό Πάρκο πρέπει να γίνει με Προεδρικό Διάταγμα και όχι με Υπουργική Απόφαση. Επίσης, θα προσθέσει ότι μέχρι την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος θα πρέπει να διατηρηθεί η προστασία της περιοχής.

Στο ΣτΕ είχαν προσφύγει οικολογικές οργανώσεις υποστηρίζοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνει η Υπουργική Απόφαση του 2008 για το Δέλτα του Νέστου, όχι μόνο δεν είναι επαρκή για την προστασία των βιότοπων, αλλά, απεναντίας, θίγουν βάναυσα και υποβαθμίζουν εξαιρετικά τις ευαίσθητες αυτές περιοχές. Και αυτό, γιατί η υπουργική απόφαση προβλέπει επέκταση των οικισμών και τουριστικές εγκαταστάσεις που θα επηρεάσουν αρνητικά τη λίμνη και το Δέλτα του Νέστου καταστρέφοντας ενδιαιτήματα άγριων πουλιών και υποβαθμίζοντας έναν εξαιρετικού ενδιαφέροντος βιότοπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ