Τρίτη 22 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Επεισόδια με πυροβολισμούς

Εμπρηστικές βόμβες βρέθηκαν την Κυριακή στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», μετά από έρευνα της Αστυνομίας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε ύστερα από επεισόδια με πυροβολισμούς το βράδυ του Σαββάτου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις 7 το βράδυ περίπου 30 άτομα, που φορούσαν κράνη και κουκούλες επιτέθηκαν στα γραφεία της ακροδεξιάς οργάνωσης, που στεγάζονται στην οδό Σολωμού 74, με πέτρες και βόμβες «μολότοφ». Αμέσως μετά, στην περιοχή κατέφθασαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες διαπίστωσαν την επίθεση και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στη γύρω περιοχή προσήγαγαν έναν 32χρονο που έφερε μικροτραύματα.

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, διαπιστώθηκε ότι έφερε τραύματα από σκάγια πυροβόλου όπλου. Στο ίδιο νοσοκομείο βρέθηκε και ένας 22χρονος με παρόμοια τραύματα. Αργότερα διαπιστώθηκε πως είχαν προκληθεί φθορές από σκάγια σε ΙΧ αυτοκίνητο στην οδό Σολωμού. Μετά από αυτό οι αρχές πραγματοποίησαν έρευνα στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», όπου βρέθηκαν έξι βόμβες «μολότοφ».

Με ανακοίνωσή του το Δίκτυο για τα Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα θεωρώντας πως και οι δύο έχουν τραυματιστεί από πυροβολισμούς μέλους της «Χρυσής Αυγής» αναφέρει πως: «Οι χρυσαυγίτες έχοντας εξασφαλίσει την ανοχή της κυβέρνησης και τη στήριξη της Αστυνομίας ξεπέρασαν κάθε όριο. Μέσα στο κέντρο της Αθήνας άνοιξαν αδιάκριτα πυρ κατά ομάδων αναρχικών και τραυμάτισαν σοβαρά τουλάχιστον δυο διερχόμενους (ο ένας κινδυνεύει να χάσει το μάτι του)». Σημειώνουμε ότι έχει προηγηθεί ο βαρύς τραυματισμός με μαχαίρι δυο νεαρών τον περασμένο Οκτώβρη στο Μοναστηράκι.

Το Δίκτυο τονίζει πως «ενώ η Αστυνομία έφτασε έγκαιρα στον τόπο του επεισοδίου, επέτρεψε στους χρυσαυγίτες να αποχωρήσουν ανενόχλητοι από τα γραφεία τους (μαζί με τον οπλισμό τους βέβαια). Παράλληλα στην αστυνομική ανακοίνωση σκόπιμα συγκαλύπτεται το ποιος και από πού πυροβόλησε και επιχειρείται να ενοχοποιηθούν για τον τραυματισμό τους οι ίδιοι οι τραυματίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ